論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有什麼comment on 請一個Bun Bun, 她在Singapora同一Employer做咗10年,
照顧由最初Age 13 到現在 Age 23, 來港照顧Age 5 的小朋友呢?
Thanks

子爵府

可以同一個僱主做到10年, 應該主僕關係唔差, 你不如直接同個舊僱主個工人既表現!

大宅

They are in Singapore, can't ask and no reference letter.

原帖由 christy-mama 於 09-4-16 16:03 發表
可以同一個僱主做到10年, 應該主僕關係唔差, 你不如直接同個舊僱主個工人既表現!

子爵府

原帖由 加油站 於 09-4-16 16:12 發表
They are in Singapore, can't ask and no reference letter.

你同工人interview左未? 直接問個工人攞個舊僱主電話問comment, 或者叫agent幫手囉, 如果係好既, 一定會比到個電話你既! 打去singapore都無題架, 最重要係可以了解個工人

男爵府

點解問唔到?? 我上2個都係新加坡架, 我拿左舊僱主电話, 跟手打長途過去問, 安心d唔驶請左後悔!

大宅

no interview, just only see the video .
Let me ask ask the agent sin...
but seems they will not provide this service.
因為佢大agent 公司,又多分店, 佢哋 d 工人好快就比人選咗, 基本上佢哋唔會幫你問.

原帖由 conniengor 於 09-4-16 16:34 發表
點解問唔到?? 我上2個都係新加坡架, 我拿左舊僱主电話, 跟手打長途過去問, 安心d唔驶請左後悔!

首頁

尾頁

跳至