懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

第二胎 今胎揀左仁安 想請問仁安走佬袋要執d咩?已經去交按金 但入院清單冇寫包產婦乜野 只有寫包成人入院用品
想問需唔需要自己帶衛生巾/床墊/網褲之類既野?

同埋另外想問,媽媽同bb係咪分開房?bb長期係育嬰室?餵奶/有人黎探bb先去育嬰室? 如果要求 可唔可以要求推入房俾我餵奶? thanks!!

大宅

hoimin 發表於 18-11-19 07:58
第二胎 今胎揀左仁安 想請問仁安走佬袋要執d咩?已經去交按金 但入院清單冇寫包產婦乜野 只有寫包成人入院 ...

床墊, 網褲完全唔使
私家會同BB 一齊,如果唔係BB 在育嬰室,其他人探BB可以係玻璃窗睇,一日有幾個時段餵奶, 媽媽自己去餵。 everyday有親子時間, 爸爸可以去抱BB

大宅

liubabyliu 發表於 18-11-19 23:29
床墊, 網褲完全唔使
私家會同BB 一齊,如果唔係BB 在育嬰室,其他人探BB可以係玻璃窗睇,一日有幾個時段 ...

咁係咪衛生巾都唔使帶呀?
私家房係指單人房?
Thanks!!!

侯爵府

回覆 hoimin 的帖子

其實我當時只係用到既係睡衣, SOCKS, SKINCARE, 其他野醫院已經有架喇, 好多野都唔駛帶架

禁止訪問

大宅

sugarmama37 發表於 18-11-21 03:52
睡衣,護膚品!網褲孕婦衛生巾都有剩,可以自己帶夜用,我覺得夜用舒服啲!
單人房就先可以推BB上房,出院 ...

多謝回覆
我而家揀左4人房 醫生話到時幫我upgrade上2人房 唔知成唔成功呢!請問你住咩房 感覺如何?

大宅

freshrose 發表於 18-11-20 15:24

其實我當時只係用到既係睡衣, SOCKS, SKINCARE, 其他野醫院已經有架喇, 好多野都唔駛 ...

Thanks thanks

大宅

liubabyliu 發表於 18-11-19 23:29
床墊, 網褲完全唔使
私家會同BB 一齊,如果唔係BB 在育嬰室,其他人探BB可以係玻璃窗睇,一日有幾個時段 ...

原來唔會推bb入房架!咁屋企人黎咪幾日都抱唔到bb囉 我以為特定時間可以
Anyway, thanks thanks

大宅

hoimin 發表於 18-11-21 12:33
原來唔會推bb入房架!咁屋企人黎咪幾日都抱唔到bb囉 我以為特定時間可以
...

只有父母可以抱

大宅

liubabyliu 發表於 18-11-21 12:34
只有父母可以抱

咁可以叫親戚朋友出院先黎 唔使急 haha

侯爵府

爸爸都係每日15 分鐘架咋, 親戚更加無得抱, 只可以隔住玻璃睇

複式洋房

hoimin 發表於 18-11-21 12:31
多謝回覆
我而家揀左4人房 醫生話到時幫我upgrade上2人房 唔知成唔成功呢!請問你住咩房 感覺如何?
...

咁好可以幫你upgrade...

侯爵府

hoimin 發表於 18-11-21 12:31
多謝回覆
...

4人房爆先有得upgrade, 六月我連埋3個朋友都係仁安生,得一個有得upgrade, 仲有你要問清楚醫生upgrade 左佢手術費會唔會收2人房價錢,有d醫生會收多50%

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

個人護理用品就係呢堆另外網褲m巾床墊都有齊唔駛帶
我帶左睡衣,大毛巾(房有廁所可以沖涼洗頭)skincare洗面搽面,叉電,零食,無啦
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

freshrose 發表於 18-11-21 18:49
4人房爆先有得upgrade, 六月我連埋3個朋友都係仁安生,得一個有得upgrade, 仲有你要問清楚醫生upgrade 左 ...

如果係因為佢爆左先upgrade,剩係要比2人房錢,醫生費同兒科醫生麻醉師果d都跟大房價,所以幾抵架

珍珠宮

hoimin 發表於 18-11-21 12:33
...

有得要求將bb長期放喺你隔黎架,入院果陣佢會問你,但換片餵奶果d就全程自己搞,好辛苦架

大宅

kmbb519 發表於 18-11-22 14:50
有得要求將bb長期放喺你隔黎架,入院果陣佢會問你,但換片餵奶果d就全程自己搞,好辛苦架
...

乜原來可以架?我又唔怕辛苦呀!我都想一直望到bb 等我入院個陣問下姑娘先!

禁止訪問

複式洋房

kmbb519 發表於 18-11-22 14:50
...

住2人房都可以?

首頁

尾頁

跳至