自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

11月 cs 打黎, offer $246 8gb,

==

12月 又打黎,offer $176 8GB。

大宅

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 熱血金章 秋日勳章 玩具勳章 熱血勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我岩岩續左..醒目通,加晒野$216 6GB, 吾算好抵, 不過自己用開, 懶得轉~

大宅

2023年兔年勳章

台灣小松 發表於 18-11-19 14:52
cs 打黎, offer $246 8gb,
我覺得有d 吃力

我用咗 Smartone 10年。今次決定唔同佢續約。

大宅

TotoroCAT 發表於 18-11-19 14:56
我岩岩續左..醒目通,加晒野$216 6GB, 吾算好抵, 不過自己用開, 懶得轉~

係呀,

我幫家人續,佢又係懶得轉。 同埋我怕轉左 收得吾好既 俾佢 丙。

$216 6gb 後 有上網嗎?

大宅

sakura888 發表於 18-11-19 14:59
我用咗 Smartone 10年。今次決定唔同佢續約。

為什麼?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

如果是Hkbn 用戶,近來去推廣Smt plan, 但我唔知HKBN 和smartone 是不是商業伙伴

禁止訪問

大宅

月見草 發表於 18-11-19 16:08

我下個星期到期,昨天call我offer $208@唔知4.5定係5無限上 ...

咁你打算轉去邊? 有咩so野 推介? tks

珍珠宮

台灣小松 發表於 18-11-19 14:52
cs 打黎, offer $246 8gb,
我覺得有d 吃力

其實算幾扺,我都用左十幾年,我平時要用2個號碼,半年前續smarton家庭plan(三個號碼)10GB都$5xx!

我都曾經想過轉台,轉都只考慮csl,前2年係一個號碼smarton、一個號碼csl,同樣用iPhone,相同位置,經常會smarton收得好過csl,我當時決定唔續csl個號碼,經過csl門市就入去問,佢話唔洗預早cut,叫我可再考慮,完約前一日再電去cs就ok,咁完約前一天電去csl cs cut個號碼啦,佢話公司轉左cut號碼模式,要去門市cut(即係要我當日去),我再三講左之前係佢地門市同事咁講。
如果兩個較好口碑嘅台,我只揀smarton,唔會再考慮csl,如果經濟收費,家中長輩用電訊數碼幾十蚊3G就夠,幾十蚊算不過不失。

珍珠宮

王國教室勳章

我用左1x年,上年renew contract
我老公$29x 無限上網,仲送cash coupon ,我呢就$16x 得2GB,我朋友$29x,無限上網,仲送disneyland 飛。
所以今年Renew 我話會轉台,因為上年好貴又乜都無送俾我,我老公同朋友都係我介紹轉。
今年就俾左$13x 5GB我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

2年前HKXX $126 5GB 21MB, 剛剛轉左Bxxdxx $90 5GB 21MB, 2間差不多,滿意
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

回覆樓主

我都係前2個月續左$226無限包隧道費,原本用緊交$416我估計哩個應該係最平啦~因為續約前兩個月不停打黎sell,初頭sell $298,到我話諗下先就再一路減,打足兩個月黎sell,最終佢話最低係哩個價錢,咁我唯有信佢本身用左四年都有諗過轉CSL,但以前用過CSL覺得收得唔好,所以我都唔敢轉了

大宅

Ashleycorina 發表於 18-11-20 02:10
我用左1x年,上年renew contract
我老公$29x 無限上網,仲送cash coupon ,我呢就$16x 得2GB, ...

咁都好抵wor,
請問 5gb 過下 仲上到網嗎? 定要 買top up?

大宅

pigpig28 發表於 18-11-20 03:38
我都係前2個月續左$226無限包隧道費,原本用緊交$416我估計哩個應該係最平啦~因為續約前兩個月 ...

$226 無限 包埋隧道,好抵呀

所以係 全程都 4.5G ? 會限速嗎?

大宅

fupigpig 發表於 18-11-20 01:52
其實算幾扺,我都用左十幾年,我平時要用2個號碼,半年前續smarton家庭plan(三個號碼)10GB都$5xx!

我 ...

多謝你咁詳細既回覆

我家中老人家都係用 cheap cheap $78 無限上網

大宅

台灣小松 發表於 18-11-21 01:17
$226 無限 包埋隧道,好抵呀

所以係 全程都 4.5G ? 會限速嗎?

係吖~無限速啊

珍珠宮

王國教室勳章

台灣小松 發表於 18-11-21 01:15
咁都好抵wor,
請問 5gb 過下 仲上到網嗎? 定要 買top up?

5gb過後可上網但超級超級慢

公爵府

2023年兔年勳章

newcook 發表於 18-11-20 02:28
2年前HKXX $126 5GB 21MB, 剛剛轉左Bxxdxx $90 5GB 21MB, 2間差不多,滿意

兩間都係用數記 嘅網絡,當然差唔多吧。

其實 90元未係最平,不過可以買額外流量,比其它台嘅 plan 靈活。個市場定位都幾精准,個 CEO 幾有頭腦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

中移動
108 6gb好似
之後就慢d 無限

大宅

佢8月send email offer$238/18GB比我

首頁

尾頁

跳至