夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

中午跟客人開會時, 太太send 了個apps 叫我裝, 我話唔得閒, 今晚先. 剛才回酒店太太又提我, 叫做"愛分享"的apps, 又真係幾利害喎, 山卡啦都見到我係邊.

我又唔覺比太太跟蹤我, 無自由喎, 反而比太太知道, touch wood 有咩事都多個人照應, 太太的目的都係咁...

"我願意"講左一次就係架啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-20 00:40
中午跟客人開會時, 太太send 了個app 叫我裝, 我話唔得閒, 今晚先. 剛才回酒店太太又提我, 叫做"愛分享"的a ...

'愛分享'??
我未聽過係咪喺play store就可以download??
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

中午跟客人開會時, 太太send 了個app 叫我裝, 我話唔得閒, 今晚先. 剛才回酒店太太又提我, 叫做"愛分享"的a ...

我同你一樣,我好喜歡被我先生在我的手機上安裝類似的app。我好享受被我先生對我的行蹤了如指掌。
除了你所說的好處是我需要的,因為我很享受那種依賴我先生的需要感,而且一次又一次地經歷著他有能力用合我意思的方案來打救我。
我先生告訴我他從前還未離婚時,他某日發現樓下的洗手間的垃圾桶內有一張摺得好整齊的紙張。他知道她前妻通常不會把這類紙丟進去這個垃圾桶的。於是他撿起來,打開讀裏面的資料,上面寫了兩個數字,看上去似是電話號碼。他花心思追查為何他前妻收藏這些資料,並沒有問前妻。最後追查到是她前妻前一個月去瑞士旅行時,參觀一個藝術家的藝術品店,那店的經緯線數字。他把這行為告訴他的男死黨,那朋友說他不應如此做,如果讓他前妻(當時的妻子)知道了他如此做,一定怒他。
後來,我聽了他這事情,我馬上對我先生說:「我好享受你如此對我喔。我好享受被你監視我的行為,讓我不斷地感受我完全是你的人。你同我按個‘愛分享’ /監視app 吖。
我先生說:「我那樣做,是因為這事發生在我的住宅,我對自己的住宅發生的事有需要知,是安全感的需要。」

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-20 09:19
'愛分享'??
我未聽過係咪喺play store就可以download??

我唔知可唔可以係到講咁明, 如果版主不接受, 唔好刪我呀, 我最多打格仔... 都係想分享下....

係, play store 裝, 英文叫 i-sharing, 昨晚太太加了我, 但我加唔到太太, 她眼訓, 話唔研究住. 但我裝了後, 見到自己係不毛之地的位置, 都好似幾好呀~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-20 09:35
我唔知可唔可以係到講咁明, 如果版主不接受, 唔好刪我呀, 我最多打格仔... 都係想分享下....

係, play st ...

應該可以講㗎!唔駛驚, 唔係check另一半。
thanks a lot

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-20 09:38
應該可以講㗎!唔使驚, 我只係想裝喺屋企人度(因有腦退化),唔係check另一半。
thanks a lot ...

好似可以add 好多人架,但我唔想考究,回香港時比太太攪,要比D野佢做下。。

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-11-20 09:43
好似可以add 好多人架,但我唔想考究,回香港時比太太攪,要比D野佢做下。。
...

anyway .Thank you so much
之前有裝,但有偏差

子爵府

858D 發表於 18-11-20 09:19
我同你一樣,我好喜歡被我先生在我的手機上安裝類似的app。我好享受被我先生對我的行蹤了如指掌。
除了你 ...

報告行踪係家庭責任來,不覺得係自由的管制和依賴。

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-20 09:45
我都要等屋企人回港,先攞到電話嚟裝, anyway .Thank you so much
之前有裝,係啲人自己研發,但係有偏差
...

你自己研究下先,我未完全了解個apps 架,可能未完善㗎。

crystal媽咪    發表於 18-11-20 09:57

大宅

中午跟客人開會時, 太太send 了個apps 叫我裝, 我話唔得閒, 今晚先. 剛才回酒店太太又提我, 叫做"愛分享"的 ...

我覺得..... 好痴線.

子爵府

Mcmanaman 發表於 18-11-20 11:08
我覺得..... 好痴線.

為何?

男爵府

回覆樓主:

有個Apps Lxxx360的是互相分享位置的可以一試!還有記錄路程由A點到B點全日都會記錄下來

寶石宮

brabobo 發表於 18-11-20 13:28
有套叫Lxxx360的Apps 是互相分享位置的可以一試!還有記錄路程由A點到B點全日都會記錄下來
...

咁勁? 咁應該好食電
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-20 13:29
咁勁? 咁應該好食電

開啟gps 這是必定的

珍珠宮

PTMCYS 發表於 18-11-20 09:46
報告行踪係家庭責任來,不覺得係自由的管制和依賴。

若用來管制,這app就實行不到了,因為這app只是個報料軟件。
這app只是報料之用。我喜歡讓我先生知道我每日的衣食住行,起居飲食資料。而這app正省了我先生很多功夫。我只是利用這app來型造我與我先生之間的浪漫感而已。我好癡我先生的,我樣樣事,我都要我先生關注。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

今日加到太太了, 又好似幾好喎. 我叫他加埋仔仔, 太太話, 仔回覆, 部機memory已滿, 裝唔到, 我聽到, 笑了一笑, 咁鬼醒目....

等我下次加埋兩老都好~

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-11-21 11:56
回覆 crystal媽咪 的帖子

今日加到太太了, 又好似幾好喎. 我叫他加埋仔仔, 太太話, 仔回覆, 部機memory已 ...

小朋友點會畀你加,尤其都咁大。 我仲未開始裝,你加埋老人家吖!安心啲。多謝推介,到時我有疑問再問你可以嗎?

子爵府

858D 發表於 18-11-21 11:44
若用來管制,這app就實行不到了,因為這app只是個報料軟件。
這app只是報料之用。我喜歡讓我先生知道我每 ...

我就唔會咁得閒成日睇住太太, 第一時間諗起, 煮緊飯唔洗打比太太, 問係邊到, 開始煮餸未. 又或者在商場/街上分開行, 易直接搵到佢, 唔洗打電話.

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-21 11:59
小朋友點會畀你加,尤其都咁大。 我仲未開始裝,你加埋老人家吖!安心啲。多謝推介,到時我有疑問再搵你可 ...

分享就可以, 因為我一般依D 野, 用到我都唔會太深究其他function.... , 妳可隨便問.

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾好wor

首頁

尾頁

跳至