自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

一定帶你去買野
大家有乜難忘事呢

N咁多年前
真係N咁多年
去泰國一定睇鱷魚
又捉你買
以前吾係成日出門
買條皮帶比老豆
千8大元
我揀中果條D人即刻話吾靚
我又吾堅持自己
最後用千8蚊買左纸皮

係千8港紙

tansyneko    發表於 19-2-22 13:46

珍珠宮

自己揀,無得怨㗎喎

侯爵府

領隊不知其他團友在酒店外已經一早集合,我們仍在酒店內等了45分鐘,結果我行出去睇下,原來其他團友已經全部上左車。只剩下我們和領隊未上。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

在第二個舖有講

去北京睇玉石
有團友睇玉扼
一套上肉手
除不掉

3萬8
一聽見團友話鐘意
除到都吾除
但其實夾硬質落去
隻手係好多肉
扼係细圈

珍珠宮

panyeung 發表於 18-11-24 11:30
自己揀,無得怨㗎喎

冇怨
只係難忘自己曾有眼光
兩個員工死話吾好
原來我揀到真野

珍珠宮

回覆樓主:

仲有

去曼谷
好熱好熱
有個咁多經驗
一落車比佢数人頭就去飲椰青
D團友好高興買手信
過兩日問我D手信有冇野
我一包都冇買
佢地D魷鱼掉哂
太熱出哂血水既色,有味
好掃興

珍珠宮

eehhmm 發表於 18-11-24 11:32
領隊不知其他團友在酒店外已經一早集合,我們仍在酒店內等了45分鐘,結果我行出去睇下,原來其他團友已經全 ...

D人咁醒

珍珠宮

YY1101 發表於 18-11-24 11:29
一定帶你去買野
大家有乜難忘事呢

同團有一對夫婦,真心覺得他們好溫馨,應該是剛退休,丈夫照顧太太無微不至,印象深刻

另一次,同團有2 姊妹小朋友,非常可愛,不知怎的,全程非常喜歡跟著我和老公,結果變成我們帶她們2姊妹周圍去,她們父母可以2 人世界。。。一陣

數年後,我和老公同囡囡跟團。。。結果,情況倒轉,團友中不同的party , 日日同我囡玩,早餐食酒店自助餐,我和老公2 人世界,囡囡和隔離family 玩同食

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

eehhmm 發表於 18-11-24 11:32
領隊不知其他團友在酒店外已經一早集合,我們仍在酒店內等了45分鐘,結果我行出去睇下,原來其他團友已經全 ...

你個領隊實在太不專業了

侯爵府

志志媽咪 發表於 18-11-24 11:41
你個領隊實在太不專業了

其實不只一件事,此事之後我決定不會再跟這間旅行社。

珍珠宮

環保接龍勳章

YY1101 發表於 18-11-24 11:29
一定帶你去買野
大家有乜難忘事呢

呢2,3年反而我多左跟圑, 係會帶你去買野, 大家預左, 但全團人真係冇乜點買, 又唔會hard sell, 唔買導遊冇黑面, 完全冇hard feeling.

最正係多左自由時間, 好多時有一兩日free, 自己去邊都得, 所以旅行圑到今時今日仲生存到係咁解。

sonet    發表於 19-2-22 14:49

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

跟團最後一日,臨去機場去左唔知邊度買野,睇完既團友自己上車等,到最後領隊都上埋車,其實領隊次次上車都數人頭,個次唔知係唔係以為最後一次可以收工取導遊費,開心得滯,佢一上車叫開車,跟住就開場白講收導遊費,有團友話有人未上車都聽唔到,架車走左,有團友大聲講:xxx未上車呀!
佢至醒覺去數人,就係懶低左xxx兩公婆。

上到車梗係比人鬧啦,導遊可能都知衰,道歉後全程冇再講收錢

珍珠宮

聽朋友講過,當時讀緊小學,一家人去旅行,安排食飯時,佢地同一對老夫婦同台,其餘的係大隻佬,開飯時啲大隻佬掃曬好多送,老夫婦話我們老人家吳餓得又掃曬淨返啲送,咁父母就同領隊講下一餐飯有無得調位,領隊話劃左位無得調,但會諗辦法,到第2餐飯,啲送都比果啲人掃曬,領隊搵左啲細食的組,分啲送比佢地,

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我試過好N年前跟團去韓國, 有半日係上車落車購物團, 我地成團人去左兩個地點都冇幫襯(人蔘類都冇人買) 上返車仲有下一個站買野, 個導遊上車黑我地面, 仲講說話俾我地聽, 果次係最印象難忘, 不過到第三站就有團友買下野

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得最難忘就係一日坐車,真係可以坐足一日...

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

香港領隊帶得唔好,團友有微言,個領隊情緒到爆喊

公爵府

nganc9 發表於 18-11-24 12:08
香港領隊帶得唔好,團友有微言,個領隊情緒到爆喊

見過2次,個團友指住個領隊個頭鬧,我覺得領隊可能有不足,但唔係大問題,有須要咁咩?

出得黎玩求求期期開心就算啦,樣樣都咁計較就唔應該跟團,自由行算吧啦。

珍珠宮

ngokwan 發表於 18-11-24 11:38
同團有一對夫婦,真心覺得他們好溫馨,應該是剛退休,丈夫照顧太太無微不至,印象深刻

個女開心,兩公婆又開心

水晶宮

跟國內團,導演係火爆妹妹仔,全程同司機嘈交

珍珠宮

ngokwan 發表於 18-11-24 11:38

一流

我都試過
上左車又抱左去
因為一叫佢瞓
即瞓
一叫起身又起
D人話好好玩
尤其D年青男女
抱左去練湊女

首頁
12345...8

尾頁