跳至
[屯門區] 南屯官

首頁

尾頁

洋房

rabbitstar 發表於 19-10-8 17:12
屯官我記得有個好乖的女仔讀,佢係何小考90幾分,40幾名但抽唔到第一,二志願梁中同譚伯羽,抽到第三志願 ...

我有個街坊個仔都讀緊屯官,中三啦,我見佢英文幾好,又玩辯論,都有獎攞,而且都幾乖⋯⋯好羡慕呀,不過驚難入?

洋房

rabbitstar 發表於 19-10-8 17:12
屯官我記得有個好乖的女仔讀,佢係何小考90幾分,40幾名但抽唔到第一,二志願梁中同譚伯羽,抽到第三志願 ...

咦?你講緊屯官定係南屯官呀,我想入置樂附近那間喎

複式洋房

kutkutma 發表於 19-10-10 14:09
咦?你講緊屯官定係南屯官呀,我想入置樂附近那間喎

我是講罝樂屯宮,如是b1或b1尾,easy 啦。

洋房

rabbitstar 發表於 19-10-10 14:18
我是講罝樂屯宮,如是b1或b1尾,easy 啦。

我舊年都有問下人,見屯官收高左,有啲無聯繫學校嘅全級頭幾名都揀入去,我上面講街坊個仔小學就係全級第一,今年跌了出精英⋯⋯

唔知出年會唔會再高啲,揀定一間做後備是否正確?到時再叩門機會大嗎?

還是,如果真係好鍾意屯官,係咪應該在自選揀一間?一次叩幾間得嗎?

又要考慮阿仔面試可能唔夠女仔揮

複式洋房

kutkutma 發表於 19-10-10 14:36
我舊年都有問下人,見屯官收高左,有啲無聯繫學校嘅全級頭幾名都揀入去,我上面講街坊個仔小學就係全級第 ...

見人手田

洋房

rabbitstar 發表於 19-10-11 16:01
見人手田

?

複式洋房

kutkutma 發表於 19-10-11 16:49
?

sorry,我只舉例,你自己消化。幾年前有個阿媽中意a中但佢怕唔收,於是自行揀左a中第-志願b中第二志願作保險。點知真係派左b中,佢有d不甘心又嫉忌派到a中的人。另一個自行只選a中和大抽獎又揀a中第-志願,好彩真係派去a中。原來派位是有策略的。如果有心儀二間中學,又覺得派左邊間都無所謂的就更加好。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

popo_0213 發表於 18-12-11 17:13
我知道比較忙!每日都六七點先放學

要咁夜先放學

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

其實兩間官中 有無分別? 即係邊間優點多少少

首頁

尾頁

跳至