自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

觀塘駱駝漆門市睇到個櫃,寫住$1300/尺,覺得款同質料都唔錯,再三問左店員造呢個款係咪1300/尺,佢話係,高度唔過 7尺都可以,咁我就俾左$1000度尺費,之後造夠$10000就可以免左呢1000。我個櫃闊6尺幾,咁我預$9000-$10000就埋到單。

度完尺畫圖,門市報價$16000,貴左好多。佢話櫃造厚左4寸,要$1500/尺(ok,fine),用呢個款要乘1.5倍=$2250/尺??!多左層板又收多$250 ,total=$16000

明明門市寫住$1300/尺 呢個款,點解我造返一樣左一輪,我話佢好誤導,明明寫出黎呢個價,到真係造就貴成倍,佢話令到你誤會唔好意思,佢地會改門市個價!玩野咩
佢都話做唔到$1300,最多退返$500俾我,佢點都要收$500。

複式洋房

$16000造個櫃唔係超貴,我俾得起,但最嬲既係佢唔老實,問好曬既野可以唔同曬,呢個令人好唔舒服。我知呢間野手工都唔錯,但我寧願蝕$500都唔想俾佢地做。

我影埋相,有曬證據,佢都可以咁反口,呢間公司好誤導人!仲要side左我個幾月時間,宜家要搵過第間做。

琥珀宮

mikalky 發表於 18-12-1 21:23
觀塘駱駝漆門市睇到個櫃,寫住$1300/尺,覺得款同質料都唔錯,再三問左店員造呢個款係咪1300/尺,佢話係, ...

其實可以堅持全退,否則會報海關違反商品說明條例

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

聽講紅蘋果現貨ok,但訂造手工唔掂

BBJOJO    發表於 19-3-6 07:59

翡翠宮

bobomia 發表於 18-12-1 22:22
聽講紅蘋果現貨ok,但訂造手工唔掂

yes,一定要買現貨

333s    發表於 19-2-25 18:04

男爵府

哇 咁取巧既。我用過個間係收2300一尺 貴d 但講明 無論咩款。幾多櫃桶 層板都係咁計。除非加鏡面裝射燈先另加錢。 公道d

侯爵府

觀塘駱駝漆門市睇到個櫃,寫住$1300/尺,覺得款同質料都唔錯,再三問左店員造呢個款係咪1300/尺,佢話係, ...

早知介紹你去同區老字號傢私舖訂造、$1350/ 呎、六分夾板、上門度呎造櫃安裝全包明碼實價。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

sugarbabyy 發表於 18-12-1 22:45
哇 咁取巧既。我用過個間係收2300一尺 貴d 但講明 無論咩款。幾多櫃桶 層板都係咁計。除非加鏡面裝射燈先 ...

對、基本櫃桶層板會包、我衣櫃入面加全身鏡先話加$150姐
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

禁止訪問

男爵府

SaBB 發表於 18-12-1 22:48
早知介紹你去同區老字號傢私舖訂造、$1350/ 呎、六分夾板、上門度呎造櫃安裝全包明碼實價。
...

請問傢俬舖叫咩名?

侯爵府

...

可否pm資料俾我?謝謝

侯爵府

mikalky 發表於 18-12-1 21:24
$16000造個櫃唔係超貴,我俾得起,但最嬲既係佢唔老實,問好曬既野可以唔同曬,呢個令人好唔舒服。我知呢間 ...

no la
要佢全退啦
呢個櫃
一萬都俾多佢

大宅

回覆樓主:

我係經實x買過佢地現成既衣柜,佢地約運輸既同事,勁臭串,我嬲到打番去實x投訴佢地,我以後唔會再買佢地任何傢俬。樓主,雖然無得全退,但呢間公司真係好有問題,做生意唔老實,伙記品又差,香港大把傢俬舖頭,唔一定要幫襯佢。

複式洋房

jenkaka 發表於 18-12-2 03:27
我係經實x買過佢地現成既衣柜,佢地約運輸既同事,勁臭串,我嬲到打番去實x投訴佢地,我以後唔會再買佢地任 ...

講開伙記態度差,佢間野d伙記唔理客,唔休做生意咁,明明係佢地誤導人,仲大聲夾惡
好差!

複式洋房

...

好野分享,宜家出門好多傢私舖都有伏
聽話好多勞氣故事

大宅

去報公關

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我用過紅蘋果餐枱,真係實用。 原來訂造咁差?

男爵府

...

請問邊間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

jenkaka 發表於 18-12-2 03:27
我係經實x買過佢地現成既衣柜,佢地約運輸既同事,勁臭串,我嬲到打番去實x投訴佢地,我以後唔會再買佢地任 ...

我都曾經喺實x買過一個櫃,送到嚟d拉手唔同晒款,打畀實x, 佢一句話轉咗款就算,我堅持要返當日買ge款,最終等幾日要自己落舖換返
以後都唔會幫襯實x買傢俬

珍珠宮

...

請問邊間?

首頁

尾頁

跳至