美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

真心嬲,不得不呻下
有無JM和我有同樣經歷???

荃灣千X匯20樓間MX Beauty

叫人買療程就好態度,買20次叫買100次,又話有客買了1000次才成會到VIP,想易約到咪買了1000次囉

到打去約療程時(這間店講明每月15號才比打去約下個月療程)連續幾個月15號打去,佢開11點,11:10AM打去,又係果條八婆接電話,個八婆叫Rainbow, 帶眼鏡肥女人,樣似亞嬸,佢一接電話叫留電話CALL返我,但每次係唔到下午都唔打返來。

我打通左唔比即約時間,話仲有好多條線講緊電話約緊,講真佢接得我電話就可以即時幫我約啦,又話要慢慢留電話才約,我話我現在打通左,可否現在約,這條八婆次次都鬧客話《你留電話啦,你仲唔收線阻住晒其他電話入,咪仲耐先覆你囉。。。。。。講多兩講,佢會再惡D話《你講完未呀?仲唔收線幫你約唔到》 我心諗,打通左電話都唔比約,叫留電話半日才覆,到下午覆時又話好多時間無晒,咁你講Q晒啦。

後來同我朋友傾開,及同事的朋友,原來這間八婆一向態度極差,當客係狗咁鬧,投訴佢都無用,因為條八婆話佢跟老細做左好多年,話晒事,唔會炒佢,話唔想來做就咪開course

講真,係間野度消費,過門都係客,消費仲要比佢鬧,真係想講句《佢老味。。。。。》

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

cinda72. 發表於 18-12-5 23:44
1000次
你諗住做到佢部機退役呀?

唔係呀,係我諗住買20-30次咋,同埋問可否每月約兩次,佢話要成為VIP 買1000次才可每月約兩三次咋

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

cinda72. 發表於 18-12-6 12:51
咁死得啦,1000/3=333個3月,咪做足30年咁濟?
如果夠膽咁樣同我講,我唔爆佢跟佢姓! ...

我有話佢呀,偃話如果想每星期約到咪買多D囉,如果唔係只可以做完這星期才可約下星期呀

最重要係每月15號才比約下個月,到15號打去仲要比個八婆員工reception Rainbow鬧到一面屁,勁嬲

禁止訪問

伯爵府

washaho 發表於 18-12-6 11:15
1000次喎。。唔小野,點清呀???仲有,要留意下個到期日呀。。。

我無買到1000次呀手,無咁多錢呀,佢話佢地「永久」

講真邊講得埋呀,個八婆仲話佢地簽左租約幾年,話唔個執笠

伯爵府

cinda72. 發表於 18-12-6 16:44
比著我,實上去嘈到佢要報警,唔係我報

最大問題係消費打去約間仲要比佢鬧

佢仲佢有講粗口「吊」個客

珍珠宮

回覆樓主:

1000次?當個個星期去,都要做19幾年喎

伯爵府

cakii 發表於 18-12-6 17:10
1000次?當個個星期去,都要做19幾年喎

果間野個推銷手法係,叫我買左次數,每星期可做facial 做機,又可做埋熱磁,變相每次去扣三四次

珍珠宮

almat 發表於 18-12-6 17:29
果間野個推銷手法係,叫我買左次數,每星期可做facial 做機,又可做埋熱磁,變相每次去扣三四次
...

扣3、4格都要做4、5年

伯爵府

cakii 發表於 18-12-6 18:15
扣3、4格都要做4、5年

係,所以我真係只想買20-30次,重要唔止困房硬sell, 係消費左比左錢,仲要約時間時比果條四眼肥八婆鬧餐矇先興

珍珠宮

almat 發表於 18-12-6 18:21
係,所以我真係只想買20-30次,重要唔止困房硬sell, 係消費左比左錢,仲要約時間時比果條四眼肥八婆鬧餐矇 ...

哩啲黑店我都怕怕

大宅

almat 發表於 18-12-5 22:48
真心嬲,不得不呻下
有無JM和我有同樣經歷???

搵其他做,彩佢嘥氣

伯爵府

Nadiac 發表於 18-12-6 19:02
搵其他做,彩佢嘥氣

有呀,這星期揾緊其他,但無理由蝕比佢,點都一有位就做,只係同大家呻下實在太嬲,貼錢買難受,打電話約時間都要比人問候老母

侯爵府

咁嘅銷售態度同服務,點解仲未執?

伯爵府

nyfng 發表於 18-12-7 15:25
咁嘅銷售態度同服務,點解仲未執?

唉,我反而想講咁差態度的員工點解仲未比人炒

禁止訪問

男爵府

呢間野黑店來架, 我nn 年前 join 過佢地, hard sell 到怕, 一訓低開始做facial 已經兩個人係你耳邊勁sell 野,又氹你加錢 試做其他產品,做完出來2~3個人又不停sell 你 join 其他野,你一話唔join, 塊面變黑快過美源髮彩。我剩番最後2次 course 寧願唔要都唔想再上去, 事隔多年,佢地仲間中打電話俾我 sell course, 好恐怖!!!

首頁

尾頁

跳至