夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有抑鬱同焦慮長期睇精神科同心理醫生,
我無經濟能力同無屋企人支持
老公曾經箍住我頸同我大女條頸(但冇報警)

如果離婚,我三個仔女會跟我嘛?

老公個邊,奶奶仲可以湊下,老爺都就70歲未必幫到

公爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

老公曾經箍住你條頸同你大女條頸?
我覺得你要同佢一齊去睇同一個心理醫生,因為佢都幾危險,你本身都有精神病,根本好難處理呢啲咁傷害性的問題
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

搵社工

男爵府

mimi88 發表於 18-12-7 22:24
老公曾經箍住你條頸同你大女條頸?
我覺得你要同佢一齊去睇同一個心理醫生,因為佢都幾危險,你本身都有精 ...

佢唔會去。。。當然,我都想佢睇,但唔會改變到我想離婚既想法,只係小朋友仲細,好多野想留一線

男爵府

2019新春慶豚圓

佢唔會去。。。當然,我都想佢睇<<即係都有精神病?

如果堅決想離婚,就認真好好計劃下,
一向有社工跟進既話,盡快告知。

老公箍住你和女條頸?是否一向有暴力傾向?
不止一次既話就要報警求助!備案對爭撫養權有利,
仔女的撫養權由法官判決的。

男爵府

茶走 發表於 18-12-7 20:28
我有抑鬱同焦慮長期睇精神科同心理醫生,
我無經濟能力同無屋企人支持
老公曾經箍住我頸同我大女條頸(但冇 ...

如果有證據証明妳老公箍住妳和大女條頸, 法庭應該唔會判比佢, 所以妳要報警和怎樣留證據.

妳最好先搵一些可以提供離婚的免費婦女婚姻協助團體了解一下, 甚至區議員都可能幫到妳.

如果情況咁差, 妳要離開她, 才有更大的機會康復.

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

回覆 茶走 的帖子

香港地好多人都會有抑鬱,首先你唔好睇得尼個病咁嚴重,至少你願意行出第一步去治療,絕對可以全愈。至於你同老公關係,佢郁過手即已有前科,你要同佢傾時更加要小心處理。即使有一日會離開都要慢慢安排。

子爵府

回覆樓主:

搵熟呢方面嘅機構嘅社工傾吓
浸信會愛群
家福會
呢啲嘢網上好難明咁多
搵多啲專業人仕取吓意見好啲

複式洋房

結婚前要諗清楚

首頁

尾頁