3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有冇JM個小朋友都好有表演慾架?我阿女成日都好鍾意係人地面前表演!就好似上個星期,我同成日媽媽frd帶埋小朋友出黎聚會,其他小朋友就怕怕醜醜咁,我阿女就相反,主動話要唱歌比人聽,仲唱到唔肯停,哈哈。JM嘅小朋友係咪都係咁樣?

大宅

host 發表於 18-12-10 12:14
有冇JM個小朋友都好有表演慾架?我阿女成日都好鍾意係人地面前表演!就好似上個星期,我同成日媽媽frd帶埋小 ...

我果個唔係咁,都好想好似你果個咁,但性格黎,欣賞佢其它優點就算,始終人無完人。

大宅

我覺得好似你女女咁樣嘅性格好好呀。

男爵府

2019新春慶豚圓

有冇JM個小朋友都好有表演慾架?我阿女成日都好鍾意係人地面前表演!就好似上個星期,我同成日媽媽frd帶埋小 ...

我個仔都係咁。其實佢要嘅係一個表揚(emoji)

大宅

我自己個個就唔敢啦!其實你女女咁係好事,第時出去到見到陌生人都唔會驚嘛!

複式洋房

2019勳章

你個女就好啦,我個女見到陌生人唔會的,會扮怕羞

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我大女當年係咁,最後原來係過度活躍症
想認識多啲屯門友

別墅

你阿女同我個囝一樣,又係好鍾意唱歌,成日都跟住電視唱歌,有時係街度食飯,佢都會自己係度唱,完全唔怕醜架,佢個樣仲好enjoy!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

咁樣唔錯亞,可以多D鼓勵下佢

別墅

dativebond 發表於 18-12-10 14:18
我果個唔係咁,都好想好似你果個咁,但性格黎,欣賞佢其它優點就算,始終人無完人。
...
都係嘅,佢呢個性格係幾好,但有時係出面太主動,我都有D唔好意思..

別墅

chanavis 發表於 18-12-11 16:36
你個女就好啦,我個女見到陌生人唔會的,會扮怕羞
扮怕羞?即係平時唔係咁架?

別墅

fanyi02211990 發表於 18-12-12 18:58
你阿女同我個囝一樣,又係好鍾意唱歌,成日都跟住電視唱歌,有時係街度食飯,佢都會自己係度唱,完全唔怕醜 ...
小朋友有自己興趣都好呀,我都係個日先知阿女咁大膽,所以都有同c6傾緊,好唔好比阿女出去學唱歌。

子爵府

回覆樓主:

我女一樣

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我覺得幾好亞,可以繼續鼓勵

大宅

呢個時代表演慾強點都有優勝,我都想個女好似你個女咁

公爵府

2019新春慶豚圓

咁咪好囉,我都想我仔大膽啲,我仔就人前怕嗮醜咁,大膽啲好

別墅

host 發表於 18-12-13 12:13
小朋友有自己興趣都好呀,我都係個日先知阿女咁大膽,所以都有同c6傾緊,好唔好比阿女出去學唱歌。
...

學啦,我個囝都有去學~佢依家係灣仔個間rainbow melody學緊,除左教唱歌個老師資歷都西利之外,佢地仲有安排好多機會比小朋友表演。之前阿囝先係佢地個開放日表演過,人仔細細都幾有台型架!!!!

別墅

mamaocean 發表於 18-12-18 20:11
呢個時代表演慾強點都有優勝,我都想個女好似你個女咁

呢個又真,至少佢地出到去見到其他人都唔會話怕怕醜醜先啦!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

小平媽媽 發表於 18-12-12 18:16
我大女當年係咁,最後原來係過度活躍症

我仔都係吾怕醜,幼稚園仲比老師選去做司儀,都係sen 仔

大宅

回覆樓主:

我個女自歲半起,離遠見到樓下大媽們在跳廣場舞,就會變得跟著跳加走往大媽堆中。到而家都仍然有呢個習慣。而且佢係好認真,邊快步行過去,也會放下手中所有野,過去參與

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊