懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

照完Oscar 照左四次先照到 唔知係咪姑娘趕收工 態度好差 有問冇答
佢冇話有冇結構期係咪即係冇?
仲想問係咪會比materna /葉酸?
心跳長度嗰啲都冇講 而家惟有等見醫生先會知?
下一次見醫生有冇得再照超聲波呢?

初初以為贊育好 點知都比我遇到個唔好的護士

男爵府

lfnewgirl 發表於 18-12-13 19:03
照完Oscar 照左四次先照到 唔知係咪姑娘趕收工 態度好差 有問冇答
仲想問係 ...

藥要醫生開,等下次見醫生,佢會主動開俾你。
Oscar 姑娘又真係唔太答人嘢
通常贊育都有結構期,約期係等醫生同你講。
應該要照結構先有得再照超聲波。

大宅

小驚 發表於 18-12-13 19:19
藥要醫生開,等下次見醫生,佢會主動開俾你。
Oscar 姑娘又真係唔太答人嘢
通常贊育都有結構期, ...

多謝你! 見你咁講 知道唔係漏左就好了 個心都定啲
要結構先照 即係至少兩個月冇得睇到ah b (emoji)(emoji)‍♀️

男爵府

lfnewgirl 發表於 18-12-13 19:22
多謝你! 見你咁講 知道唔係漏左就好了 個心都定啲
要結構先照 即係至少兩個月冇得睇到ah b (emoji)(emoji) ...

其實政府產檢,姑果唔係高危媽媽,就好大機會成個孕期只會照兩次超聲波。
一次 Oscar,一次結構

別墅

lfnewgirl 發表於 18-12-13 19:03
仲想問係 ...

Materna 同葉酸醫生會開,我嗰時佢仲比埋鈣片。 政府產檢係唔會有超聲波架,只得Oscar 同結構時會照。如果想成日見到阿b, 建議你去私家

首頁

尾頁

跳至