網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

有冇 JM 買過邊一款用香港電話卡可以用 ?? 即係插電話卡入去可以轉成 WiFi 上網果種

THX

大宅

回覆樓主:

用緊紫米mf885, 中港台都啱用

伯爵府

呢隻啱唔啱

https://detail.tmall.com/item.ht ... 11022001:1392529216

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都打算遲啲家居寬頻到期就換呢種

公爵府

terry.wong 發表於 18-12-20 10:53
呢隻啱唔啱

https://detail.tmall.com/item.htm?id=577848939639&spm=a1z09.2.0.0.1bf02e8dsAy7SA&_u=k2d5 ...

我係屋企用,想要有天綫好似 WiFi router 果種,淘寶係見到,不過唔知香港用唔用到

有人話部機只要支援聯通 3g4g,就可以插到香港電話卡喺香港用,但我唔肯定係咪一定得,所以最好有人買過又用到就最穩陣

公爵府

wyl 發表於 18-12-20 11:19

我就係諗住代替條寬頻綫,我住村屋,得網上行獨市生意,好貴,重要成日斷線,好彩就斷一個半個鐘,有時斷成日綫都有,好廢

公爵府

wyl 發表於 18-12-20 11:19

我見到呢部,唔貴,三網通款 253蚊,折返港紙差唔多只係等如網上行一個月既月費,就係唔肯定用唔用到,驚買返黎變垃圾

【拓实三网通移动电信联通4g无线路由器插卡随身WiFi无线转有线宽带】https://m.tb.cn/h.3pJvc6K 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥frf6bMqupHw¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

MiuMiuLi 發表於 18-12-20 11:50
我見到呢部,唔貴,三網通款 253蚊,折返港紙差唔多只係等如網上行一個月既月費,就係唔肯定用唔用到,驚 ...
其實全网通就可以用到,我買大陸手機都係揀全网通就可以香港用到。Btw,我睇中呢部:
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.54.6fb47f88AQOeyk&id=578373934078&ns=1&abbucket=8&skuId=4012326191991

公爵府

wyl 發表於 18-12-20 12:02
其實全网通就可以用到,我買大陸手機都係揀全网通就可以香港用到。Btw,我睇中呢部:
https://detail.tmall ...

你呢部應該掂喎 ,重可以用手機充電頭比電 ,我見到有香港人評價,佢買五模款,但係佢話要買東南亞版,即係同大陸版唔一樣

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我見閑魚有中興和華為呢2款4G路由器,話全網通,都想買來用

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-12-20 12:15
你呢部應該掂喎 ,重可以用手機充電頭比電 ,我見到有香港人評價,佢買五模款,但係佢 ...
我諗買前咨詢下客服,講清楚香港用應該冇問題,我想買七模,唔知會唔會快啲。

公爵府

kenyuen 發表於 18-12-20 13:23
我見閑魚有中興和華為呢2款4G路由器,話全網通,都想買來用

我淘寶都見到,牌子大不過貴 D,同埋佢冇天綫覆蓋唔知會唔會冇咁大 ,我住村屋,屋外面有兩個 wifi cam

公爵府

wyl 發表於 18-12-20 14:14
我諗買前咨詢下客服,講清楚香港用應該冇問題,我想買七模,唔知會唔會快啲。
...

我依家都諗緊買七模,比多廿幾蚊,好似穩陣 D

男爵府

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-12-20 17:23
我淘寶都見到,牌子大不過貴 D,同埋佢冇天綫覆蓋唔知會唔會冇咁大 ,我住村屋,屋外面有兩個 ...

2隻款可以外加增益天線

公爵府

kenyuen 發表於 18-12-20 18:48
2隻款可以外加增益天線

我諗應該會揀七模 299蚊果個,機價平 D,本身有 4條天綫唔洗再加錢買天綫,最放心係佢入面有香港人評價話可以用到,我最主要驚買左返黎會用唔到

有 FD 話我如果小用電腦,取消左條寬頻線之後,到時用電腦果陣就開自己電話分 WiFi 比電腦用就算,但係我有用 WiFi cam,又唔可以咁做

大宅

回覆樓主:

要家用的,留意個spec 有冇寫清楚佢收邊個頻率,剩係寫收到聯通電信4g果d 理論上香港用到 但可能因為接收頻率唔齊至慢
有 b1, 3, 7, 8, 40 的香港用乜台都冇問題,所以用華為中興呢d 大品牌較好
果d 四五七模唔駛太在意,用到香港4g就得,移動電信個3g香港冇

公爵府

jkswoo 發表於 18-12-20 23:15
要家用的,留意個spec 有冇寫清楚佢收邊個頻率,剩係寫收到聯通電信4g果d 理論上香港用到 但可能因為接收頻 ...

多謝 JM 提供資料

我之前都有問過人,有人話只要支援聯通4g 就用到香港電話卡,但又有人話要有齊聯通 3g 4g,話香港電話 4g 既訊號如果轉弱會由 4g 轉去 3g,如果部機只支持 4g 就會斷綫,有齊 3g 4g 就唔會斷綫只會變慢~

D 電話制式實在太麻煩

大宅

一係唔買 一係買好少少
買部華為4g+300m 香港都賣緊現貨
淘寶半價 抵玩 ,住唐樓用緊ok (但唔好join csl 4g 無限 ,慢過龜 無救!)
【华为B525s-23a(- 65a ) B1/3/7/8/20/32/38 300M 4G+无线路由器】https://m.tb.cn/h.3qk7Baa?sm=53497a 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥EhpTbLUfBQp¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

公爵府

mimishan 發表於 18-12-27 01:21
一係唔買 一係買好少少
買部華為4g+300m 香港都賣緊現貨
淘寶半價 抵玩 ,住唐樓用緊ok (但唔好join csl ...

多謝 JM 介紹 ,不過有 JM 介紹果個 299,呢個 1100蚊貴太多

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-12-19 21:44
有冇 JM 買過邊一款用香港電話卡可以用 ?? 即係插電話卡入去可以轉成 WiFi 上網果種

THX

路過,請問用這方法比較用傳统路由器有咩好處?

張電話卡一個月月費约多少?我用傳统的,约二百。

首頁

尾頁

跳至