論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

屋企有個菲姐姐,黎咗六個月,有五年香港工作經驗。湊NB,態度非常差,而家擺明鬥氣。我兩公婆全日要返工,成日唔係屋企。朝頭早得佢一個喺屋企,想點就點。

講極都唔聽,永遠用自己嗰套,但係對亞仔冇嘢,只係同我兩老婆作對。因為唔鍾意比人話,成日黑面同駁嘴。

因為佢對亞仔冇嘢,所以諗緊係咪唔應該抄佢。

同埋如果真係要請,下次應該請有香港經驗定海外好啲呢?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

redgreenlight 發表於 18-12-20 18:42
屋企有個菲姐姐,黎咗六個月,有五年香港工作經驗。湊NB,態度非常差,而家擺明鬥氣。我兩公婆全日要返工, ...

佢是否只需照顧你仔? 你仔跟唔跟佢?
佢點鬥氣法? 你指示完全唔聽?
其實有些事一定要聽, 無得話唔聽架喎。
如果咩都唔跟指示, 好難溝通。
你呢個來香港太耐了, 所以自以為是。
我都曾經請過有香港經驗幾年, 雖然自動波, 但太醒了, 醒 過頭, 成日借糧, 完約頂唔順重新請海外, 重頭教

大宅

2019勳章

黑面 鬥氣 已經唔值得留低,當自己主人嗎?!
我係寧願請海外慢慢教但至少聽話 唔會黑面 屋企都要睇人面色唔係嘛。。。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆樓主:

五年經驗,即係斷約工人,佢似住自己攪得掂你個仔,用嚟威脅你啫,睇嚟佢都想你炒佢,可以補多個月人工,佢都不知幾爽。

主 賜 平 安

別墅

態度咁差點同佢住係同一間屋?

伯爵府

redgreenlight 發表於 18-12-20 18:42
屋企有個菲姐姐,黎咗六個月,有五年香港工作經驗。湊NB,態度非常差,而家擺明鬥氣。我兩公婆全日要返工, ...

我請2個有海外(中東,新加坡)經驗,態度都非常好,肯學肯做又聽教

別墅

ninachu 發表於 18-12-23 13:28
我請2個有海外(中東,新加坡)經驗,態度都非常好,肯學肯做又聽教

請推介agent!

伯爵府

mrslau999 發表於 18-12-31 08:00
請推介agent!

唔好意思,我住新加坡,介紹唔到香港agent

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊