夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

越黎越唔想傾最近c6成日話我好話個女乜乜物物個女4歲例如佢返學出門慢呀食飯食成個鐘都未食完有時扭計大喊呀有時佢咁我都有情緒架你返工放工心情好果日就睇下個女心情唔好果日一係訓覺一係話我好小小事話個女佢都咁話極都係咁有時係家你見佢唔聽話又唔出下聲,成日㩒電話一係望電視聽到個女大喊就走黎話我做咩,仲要話我錫細仔多重男輕女好過份囉我最錫係個女,個仔咁細有時話佢都唔明,但都會話,咁個女大開始會駁我我都有感覺架你有體諒過我咩我生完咁耐返見康院要見姑娘喊為左怕小事間陪個女唔知點面對湊兩個你知我喊你有關心我咩次次未問咩事見個女喊就話定我先你有理過我感受咩

男爵府

2019新春慶豚圓

朋友唔啱傾就可以少見,
老公唔啱傾就要日日見,
只有兩個方法,(1)唔理他,佢講乜都唔在乎。
(2) 同佢講清楚,唔好干涉你照顧仔女,唔好指指點點!

大宅

回覆樓主:

我唔知佢點諗,其實我好多野都唔認同佢,同我唔會嗲佢,拖佢,㩜佢,佢可能唔會咁諗,佢唔會咁諗唔係因為乜野,係因為佢對我係理所當然,即係我講完,我可以點,佢唔會諗教仔係盜火線,其實我地之間有問題囉…

子爵府

sumpo 發表於 18-12-22 01:20
越黎越唔想傾最近c6成日話我好話個女乜乜物物個女4歲例如佢返學出門慢呀食飯食成個鐘都未食完有時扭計大喊 ...

你有無為老公話妳的說話檢討過,你真係認為自己對嗎?你認為個女吾聽話時,老公無幫手,你私下二人時,有無平心静氣傾下,其實,我好明白,在言談中看出,妳好辛苦,二個幼兒也耍妳照顧,五年內,由老婆變成二個孩子的母親,生巳經十级痛,到教又吾如意,想人幫又吾如意,獨力撑,又被一個吾願分担的老公話添,真係氣難下呀!吾幫手仲搞亂擋,辛苦妳了。解決方法,就係同老公商量和互相感受,孩子的教養方法,怎樣做找平衡点,互相鼓勵,互相欣賞,减少埋怨,最终希望在愉快環境下成長。加油呀

子爵府

越黎越唔想傾最近c6成日話我好話個女乜乜物物個女4歲例如佢返學出門慢呀食飯食成個鐘都未食完有時扭計大喊 ...

無隔位 標點 點睇呀

tansyneko    發表於 18-12-24 13:17

大宅

micsin 發表於 18-12-22 10:33
無隔位 標點 點睇呀

唔好意思,睇得辛苦,我唔知點解,佢話我太多字post唔到,我為有skip標點同段落

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實你有對仔女

大宅

CMMANDY 發表於 18-12-22 08:38
你有無為老公話妳的說話檢討過,你真係認為自己對嗎?你認為個女吾聽話時,老公無幫手,你私下二人時,有 ...

我有檢討過,直情唔鬧,等佢自己鬧啦,心平氣和傾,根本意見唔同,真係唔啱傾
解決方法可唔可以係離婚,但小朋友點算,唔想破碎家庭成長

別墅

睇得好辛苦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊