自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

子爵府

怕蝕底嘅cheap精行為

而家有啲人但求唔好蝕底
已經唔在乎自己嘅行為係幾咁核突

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

男同事咁無風度

伯爵府

冬瓜籽 發表於 18-12-22 21:32
好想知啲人成日企係度等人拉開門,你一開咗直刻攝入去,一係明知後面有人都只開小小位,只夠自己出係乜嘢心 ...

驚蝕底

大宅

回覆樓主:

咁變態㗎咩,
開門咁小事都要計

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

你公司好大喔!
保安好嚴密,
入canteen也要閂門,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

……

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

自私

大宅

睇開D啦,我推住bb車,拉開度門準備推車出去時,有個男人趁機衝入一個男人衝出去,我心諗使唔使咁?

珍珠宮

好想知啲人成日企係度等人拉開門,你一開咗直刻攝入去,一係明知後面有人都只開小小位,只夠自己出係乜嘢心 ...

塔lift禁制都一樣咁黑人憎

瑪瑙宮

係咪淨系怕你啊

侯爵府

回覆樓主:

係啦!其實拉開度門有幾辛苦啫?最憎啲男人老狗都咁冇風度!
但好多時去商場嘅女廁,其實都好乾淨,有啲女人真係企係度等人開門。又見過一個著得好斯文嘅女仔,一腳踢開度廁所大門,如果門後門有人就慘啦!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你得罪過個男同事?你同佢平時有咩瓜葛?定大家工作上有咩交集?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

你下次一早伸手推定門先,會隱陣啲。

別墅

回覆樓主:

小家到爆,上星期返工,有個外籍男士行我前面入大廈,佢會瞄埋後面有無人,見係女士佢就推住門比我入。雖然唔係話個個外籍男士都咁gentleman , 但樓主講嗰d咁小家真係超cheap

男爵府

我上次仲勁,佢見我黎緊,佢原本伸左手去拉度門都收回隻手,企係度等我(唔識)。我果下真係當佢透明,我照開照行,我都hold 一hold 佢竟然唔掂度門,果下我內心火都黎。呢啲係咩人? 超自私。

惡性循環!

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

屋苑、商場 度度都有呢種人!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

呢D人心地唔好

經常見到

子爵府

回覆樓主:

早兩日,我前面見一位年紀媽媽推BB車,就跑快一步幫手推門,她馬上啤住我吱了我一聲,她下意識覺得我sip位 。我都唔客氣回敬她一句,咪幫妳推緊門囉,唔使咁快鬧定人嘅。
唉!香港人已經習慣,唔使做多禮讓別人,亦唔甘心蝕底。

男爵府

vivian468 發表於 18-12-22 22:26
咁變態㗎咩,
開門咁小事都要計

公司基本佔八成半呢種人

首頁

尾頁

跳至