懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

已經40 周2,日日都好想細囝快d出黎,但日日都得假宮縮,上星期都仲會有一兩個鐘有規律痺(未至於痛),呢幾日冇曬痛既感覺⋯

政府要等到42周先催生,好擔心到時太大隻要全餐 個肚好重,散兩個鐘步已經好攰⋯⋯

大宅

2019勳章

我岩岩生完第二胎啊 40w+4先出世 但第一胎39w就出世 生之前個晚都有陣痛 但無規律的 痛左一個朝早就無痛 跟住到凌晨又開始痛翻 仲見埋紅添 慢慢痛得密左就去醫院了 兩個幾鐘就生左

大宅

2019勳章

Desiree_yi 發表於 18-12-23 06:38
已經40 周2,日日都好想細囝快d出黎,但日日都得假宮縮,上星期都仲會有一兩個鐘有規律痺(未至於痛),呢 ...

散步到2個鐘已經好西利!!!我落街買一買野已經攰到趴係到....加油啊 bb好快出黎架啦

別墅

我啱先生完,最後40週8先肯出黎

別墅

回覆樓主:

11月頭生左,41w1

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

你可以散步兩個鐘真係好犀利喇,不如你試下競走喇,我覺得真係可以刺激宮縮

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

已經40 周2,日日都好想細囝快d出黎,但日日都得假宮縮,上星期都仲會有一兩個鐘有規律痺(未至於痛),呢 ...

你好叻可以散步兩個鐘,我尋日姓左三個鐘已經要用半日去休息翻,腳同腰都就快斷。。宜家39➕1,好希望快d出來啊,但都係完全無感覺啊,第一胎

翡翠宮

睇黎準媽媽體力唔錯,話姐試下食龜苓膏。

子爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

可以拖到42w先催生架?!

大宅

2019勳章

你試下深蹲,我兩胎都幾見效,再唔係蹲多d或坐矮櫈都得

珍珠宮

2019新春慶豚圓

chaxxcha 發表於 18-12-23 14:30
散步到2個鐘已經好西利!!!我落街買一買野已經攰到趴係到....加油啊 bb好快出黎架啦
...

我啱啱都係想講呢樣!散步兩個小時確實好勁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 18-12-23 17:34
你可以散步兩個鐘真係好犀利喇,不如你試下競走喇,我覺得真係可以刺激宮縮 ...

我飯後散步都覺得攰,半個鐘就唔想行

伯爵府

42週會唔會太遲喇

珍珠宮

RubyYu07 發表於 18-12-25 21:33
我飯後散步都覺得攰,半個鐘就唔想行

我果時候因為個肚唔係好大,所以都可以散步半個鐘既

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 18-12-25 22:33
我果時候因為個肚唔係好大,所以都可以散步半個鐘既

加上我又懶,所以唔想郁,因為都好怕唔夠力生bb架…

珍珠宮

回覆 RubyYu07 的帖子

我都好懶架,但係因為都驚生唔出,所以唯有頂硬上喇

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊