美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

卸粧用品~你會選DHC,植村秀,Fancl或其它?

唔知揀邊隻好?想知大家意見,thanks

大宅

Re: 卸粧用品~你會選DHC,植村秀,Fancl或其它?

I am using Fancl, I think it is quite good. I have also brought DHC, but have not use it yet. Many people said DHC is good but some say no good ?-( ?-(

男爵府

當你用左Shu Uemura之後, 你就會覺得所有既Cleansing Oil都唔夠佢好。 不過最近我訂左Cosmoplitan 一年書, 336蚊, 佢送SKII既貨裝Cleansing Oil 同埋Advanced Sings Treament既旅行裝, 又有書睇, 又有SKII用, 好底, 所以我而家等緊佢地既reply, 睇下幾時有贈品囉, 到時我就試下SKII好唔好用。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

SKII not very good, I tried the tester.

I'm using Fancl, Fancl is cleaner than SKII, I tried DHC testing, quite good, after using this Fancl bottle, I will buy DHC or keep using Fancl.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

I am using Fancl's cleansing oil. I feel it is good and do not need to try other brands.

大宅

Fancl is good but you need to use quite a lot each time 9thrr pumps), it is not economical so that is why I am trying other brand.

子爵府

我中意用植村秀潔顔油, 早幾日才買咗一樽大(黃色), 一樽細(綠色), $800, 即時可以減$100, 實付$700, 仲送一樽50ml嘅潔顔油, 一片mask, 同爽膚水,晚霜sample. 好似幾抵 :mrgreen:

大宅

我會揀DHC,好用,抵用,乾淨,洗完塊面好舒服.$230有咁效果我覺得物超所值~!
Shu Uemura 雖然都好,不過價錢太貴,唔多化算.
Fancl係就係好乾淨,不過百幾蚊細細支,一陣間就玩完.
所以總括來講我都係揀DHC~!! :mrgreen:

大宅

星仔媽媽:
點解o廿得意你買兩枝來用gar? 黃色果枝係for 乜皮膚gar? 同埋點分配來用? 我本身就用綠色

大宅

我本人用緊NELIGE(唔知有有串錯),其實之前有用開SHU MUREA ,FANCL同高絲, 各有各好. SHUMUREA同FANCL都好乾淨,但FANCL太細支,而且用到尾時會"鯨"咗. 高絲同NELIGE普普通通啦但夠平囉!不過依會想試DHC,有冇其他好介紹呀!

子爵府

sinsinma 寫道:
星仔媽媽:
點解o廿得意你買兩枝來用gar? 黃色果枝係for 乜皮膚gar? 同埋點分配來用? 我本身就用綠色

我係中性偏油皮膚, 之前用開綠色, 依家天氣乾燥, 想轉黃色, 較保濕.
個sales姐姐話, 綠色啱暗啞皮膚, 可以夜晚用黃色, 早上用綠色, 增加皮膚彈性. 其實我係見到買夠$700, 可以即時減$100, 仲有支50ml嘅綠色潔顔油送, 就買多支細嘅 :mrgreen: :mrgreen: 我只係夜晚洗面先用嘅

大宅

我現在用 'Shu Uemura', very good !!

子爵府

植村秀真係very good, 不過價錢好貴; 我仲有推介係ipsa既卸妝油都幾好用架

大宅

我想知 Shu 的大同細size分別係幾多ml 及幾錢?
Thanks!

複式洋房

我用過skll,dhc同植村秀(綠色)..
都係覺得植村秀(綠色)最好用...

大宅

我朋友有次在旺角買了一支植村秀(綠色)大支, HK$430, 在專門店要成HK$600一支, 相差咁遠, 唔知係唔係水貨, 不過我個朋友話好好用, 我都想買支用下.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

子爵府

candypoon 寫道:
我想知 Shu 的大同細size分別係幾多ml 及幾錢?
Thanks!

綠色450ml / $600, 150ml / $250
黃色450ml / $550, 150ml / $230

大宅

星仔媽媽 寫道:
[quote]
sinsinma 寫道:
星仔媽媽:

我係中性偏油皮膚, 之前用開綠色, 依家天氣乾燥, 想轉黃色, 較保濕.
個sales姐姐話, 綠色啱暗啞皮膚, 可以夜晚用黃色, 早上用綠色, 增加皮膚彈性. 其實我係見到買夠$700, 可以即時減$100, 仲有支50ml嘅綠色潔顔油送, 就買多支細嘅 :mrgreen: :mrgreen: 我只係夜晚洗面先用嘅[/quote]

THANK YOU :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

多謝大家意見,thank you

大宅

[size=large]我都用過植村秀卸妝油,都ok! :lol: :arrow: :arrow: :arrow: :mrgreen:
I LOVE YOU BABY !

首頁

尾頁

跳至