自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今年4月在廣州出咗張中國聯通電話卡,已實名認証咗。呢幾個月無番過大陸,依家揾唔番張卡。 我今日上深圳,諗住去聯通出過張卡,但佢哋話張卡在廣州出,我要番廣州攪。有無JM試過?係咪真係要番出卡地攪?

公爵府

回覆樓主:

我之前試過,要去返當地搞,仲要提供兩個月內曾經打出打入既電話做驗證,煩到嘔,你如果過去深圳,試下打下客服問下有乜手續
但我張卡唔系廣州開

男爵府

kiwi_kiwi 發表於 18-12-23 18:29
我今年4月在廣州出咗張中國聯通電話卡,已實名認証咗。呢幾個月無番過大陸,依家揾唔番張卡。 ...

我都想知

男爵府

sauNG 發表於 18-12-23 18:40
我之前試過,要去返當地搞,仲要提供兩個月內曾經打出打入既電話做驗證,煩到嘔,你如果過去深圳,試下打下 ...

咁麻煩,但過去兩個月我都無用過張卡,点樣驗証?

公爵府

kiwi_kiwi 發表於 18-12-23 18:50
咁麻煩,但過去兩個月我都無用過張卡,点樣驗証?

所以咪叫你打電話問客服先再算,如果話淨對證件就得,咪最好咯

琥珀宮

畀面勳章

好似話去番聯通搞,會問你打過咩電話之類

男爵府

littlesister 發表於 18-12-23 19:13
好似話去番聯通搞,會問你打過咩電話之類

電話卡我只用data, 記憶中無乜打過電話

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我今年4月在廣州出咗張中國聯通電話卡,已實名認証咗。呢幾個月無番過大陸,依家揾唔番張卡。 ...

銀行户口同電話卡都是一樣,那你開戶遺失了,便要到哪裡搞,所以好頭痛的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

sauNG 發表於 18-12-23 18:59
所以咪叫你打電話問客服先再算,如果話淨對證件就得,咪最好咯

我打聯通大陸熱線10010連接不到。我諗住聖誕假期揾日上廣州攪,只怕去到又諸多限制,得個桔。
其實,我可唔可以棄咭,在深圳出過另外一張新電話咭?因為上廣州又要駛錢。

男爵府

大力大力 發表於 18-12-23 19:18
銀行户口同電話卡都是一樣,那你開戶遺失了,便要到哪裡搞,所以好頭痛的~
...

依家我知好煩啦

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kiwi_kiwi 發表於 18-12-23 19:19
我打聯通大陸熱線10010連接不到。我諗住聖誕假期揾日上廣州攪,只怕去到又諸多限制,得個桔。
其實,我可 ...

妳之前那張咭有没有挷定銀行/支付寶/微信支付?

如果没有,又不是每月常常返大陸,不如在香港買張幾天的,而且还可上到Whatapps/F B~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

大力大力 發表於 18-12-24 09:24
妳之前那張咭有没有挷定銀行/支付寶/微信支付?

如果没有,又不是每月常常返大陸,不如在香港買張幾天的 ...

我不是常常上大陸,但早幾個月前上深圳開咗銀行户口,然後綁咗張大陸電話卡number。 微信就係香港number。

大宅

我個張係中國移動,又係唔見咗,前幾日去深圳補辦,只對回鄉証同影相,會問電話號碼。我問過佢地,張卡邊個地區出就去邊個地方補,取消都係。一個人可以出五張電話卡。

男爵府

Annie22 發表於 18-12-24 09:41
我個張係中國移動,又係唔見咗,前幾日去深圳補辦,只對回鄉証同影相,會問電話號碼。我問過佢地,張卡邊 ...

我今年復活節去廣州長隆玩,所以就順便出埋電話卡。依家唔見咗卡,就麻煩啦,原來要返廣州攪。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Annie22 發表於 18-12-24 09:41
我個張係中國移動,又係唔見咗,前幾日去深圳補辦,只對回鄉証同影相,會問電話號碼。我問過佢地,張卡邊 ...

那在深圳出過另外一張,再去銀行改一下電話号碼~

買基金真係好傷

琥珀宮

開過張算啦

大宅

kiwi_kiwi 發表於 18-12-24 09:55
我今年復活節去廣州長隆玩,所以就順便出埋電話卡。依家唔見咗卡,就麻煩啦,原來要返廣州攪。 ...

你考慮一下去深圳出多張,改銀行電話,有去廣州再去取消。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Annie22 發表於 18-12-24 10:17

同意
放下自在

男爵府

Annie22 發表於 18-12-24 10:17

多謝大家意見,我明天上深圳出番張新電話卡和去銀行攪轉number。
請問大家有無介紹去深圳那兒可以出張最低消費嘅電話plan, 因為我不是時常上大陸,但想有個大陸number, 可以上大陸玩時用到。所以想用最平嘅方法養住張卡。

大宅

kiwi_kiwi 發表於 18-12-24 10:24
多謝大家意見,我明天上深圳出番張新電話卡和去銀行攪轉number。
請問大家有無介紹去深圳那兒可以出張最低 ...

舊年聯通改左政策一張回鄉卡只可以出一個號碼,早一兩個月唔記得邊個forum話改了可出三個號碼,建議你去門市問左先好買。如果唔係買左都實名唔到。
一係去中移動門市出個最平既月費plan, 之後打電話去客服改番做8蚊養號plan。
如果你部電話支援cdma的話,可以買馬交中電信一卡兩號儲值卡

首頁

尾頁

跳至