夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

結婚十年,有個八歲女。各自有工作。
他和我只係同屋生活,沒交流。今年聖誕節他甚至在家打機,也沒我們出去玩。
他每天放工,就只係食飯,食完飯返房打機上網。
小朋友生活上,學業上全沒過問。
原本想等小朋友大啲先離婚。
但我就快忍唔到了。
每年旅行,都係我安排,比錢,排行程。好似個駆殼咁。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

你覺得佢係咁, 你又知唔知佢覺得你係點? 例如, 生左就只顧个女?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

pckaren 發表於 18-12-26 15:25
他和我只係同屋生活,沒交流。今年聖誕節他甚至在家打機,也沒我們出 ...

好似係大多女人既寫照

公爵府

他和我只係同屋生活,沒交流。今年聖誕節他甚至在家打機,也沒我們出 ...

大家咁話,我覺得好對個仔唔住

大宅

creambb 發表於 18-12-27 00:12
大家咁話,我覺得好對個仔唔住

一樣

男爵府

2019新春慶豚圓

如果係咁情況,佢一定有原因,冇可能愛機不愛家。
大家平心靜氣好好傾下,心淡係正常,但離婚有啲唔值得囉!

大宅

回覆樓主:

應該搵個機會,大家坐低好好傾下,究竟發生乜野事?點解會攪成咁?雙方想唔想攪番好個家庭?如果想,要點做?如果唔想,又應該點做,好來好去,平心靜氣解決呢個困局!

子爵府

回覆樓主:

有咩前因?
冰凍三呎非一日之寒。一唔係去輔導,起碼盡咗力,對個囡都有交待

大宅

2019勳章

有冇同佢傾過

子爵府

2019勳章

佢咁樣都生活到?佢都好慘有個咁嘅屋企,完全無存在感。
你同佢傾吓先,大家想點行落去。兩個都一定有嘢可以做好啲,傾唔到各自認為自己啱晒先放手。

珍珠宮

回覆樓主:

我都係,好想走,基本上同自己加小朋友生活,佢完全唔覺自己無時無刻都揸手機

別墅

離唔離婚,最主要係睇你相方有冇愛!
第二就係 你有冇獨立(離開佢) 的條件。

大宅

好多男人係咁架啦除左返工,番屋企就係大爺,咩都唔理。我老公咪一樣,一係屋企就打游戲機,唔鐘意周圍去,
咁好過出去搞3搞4。相處耐左,平淡都正常,唔使離婚咁嚴重。
sweetapplebb

伯爵府

klm402 發表於 18-12-26 18:03
好似係大多女人既寫照

我明白,唉

子爵府

sweetapplebb 發表於 18-12-28 19:11
好多男人係咁架啦除左返工,番屋企就係大爺,咩都唔理。我老公咪一樣,一係屋企就打游戲機,唔鐘意周圍去,
咁好 ...

Yes. 個個以為自己大老板款。

真系2難,一d就出去搞3搞4。一糸就做宅男。
睇你鐘意邊款

大宅

打機之外,其他如何?

大宅

2019勳章

好明白,感覺一輩子咁落去好辛苦,如果7老80變成咁心甘命抵,年輕已經咁樣,每日都十分難過...

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊