自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章 醒目開學勳章

睇完好傷感,但呢位護士小姐真係白衣天使

「心情好矛盾,做呢啲衫仔,原意希望幫佢哋,但又好唔想佢哋着到,因為咁代表BB救唔返…」屯門醫院新生嬰兒深切治療部(NICU)護士周嘉漫說。迎接新生命,原應充滿喜悅,但這裏,都是憂心忡忡的父母。有些孩子掙扎着生存下來,有些匆匆告別人間,作為總是第一個報死訊的人,小妮子謂,很想做多一點。「大人走時都會穿上壽衣,我希望BB在脫去喉管及監測儀器後,都可以穿上一身新衣服,還原整齊嘅樣子。」利用公餘時間,義務手作彩色小壽衣,是她代孩子送給傷心父母最後的禮物。

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20181227/59071075

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 vista 的帖子

大愛

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

vista 發表於 18-12-27 14:24

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大愛的表現

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Angel

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vista 發表於 18-12-27 14:24

好感動!!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

天使❤

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

回覆樓主:

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

既感動又傷感

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有心人

大宅

好心酸

子爵府

回覆樓主

天使

男爵府

Support
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

天使

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

大愛

象牙宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊