單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

搬走後3個月對我和仔女不聞不問還自認是稱職的父親
問極都唔肯俾$1 孩子學費
再聯絡話我講大話作野鬧佢屋企人
再話點解會簡錯錦既女人
我日夜賺錢 湊孩子
佢話看透我的自私 無懂做人老婆母親
我要照顧2孩子 話我唔幫手做佢屋企6個人既家務
實情有做 只係做得唔多 唔係稱職的工人
我生細女 佢趕唔到黎我都算
但佢覺得自己係最後果個黎探病係無問題
我要體諒佢工作好忙好辛苦
我實在唔識做錦既老婆

我諗我有答案了

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

chujai127 發表於 18-12-28 08:50
搬走後3個月對我和仔女不聞不問還自認是稱職的父親
問極都唔肯俾$1 孩子學費
再聯絡話我講大話作野鬧佢屋企 ...

算罷,他根本自私。
對你5好的。
留黎把鬼咩!
我覺得有孩子就足夠,
不要理那些無謂人

大宅

2019勳章

回覆 09daisydaisy 的帖子

Jm 你岩🙂

大宅

請鐘點或工人分擔下就得,人都會有攰的時候

大宅

2019勳章

回覆 moon7632 的帖子

負擔唔到了

大宅

回覆樓主:

去打工養兒女,不過社處都有支援$20/鐘托兒服務。你可以搵:社區保母
就會幫到手
唔洗下下都去到離婚,離左可能會更差,不過婚姻都係一場賭博

大宅

2019勳章

我諗都好難再有情況差過而家

大宅

chujai127 發表於 19-1-13 08:44

我諗都好難再有情況差過而家

始終有爸爸,冇爸爸會比同學笑,如果自己解決到,就自己解決左先,因為唔係對對夫妻,都會可以為對方捱

大宅

申利,我生果時都係乜人都冇,仲要開刀,自己過,我知道男人第二日要返工,鬼叫自己愛過佢,責任問題

大宅

回覆樓主:

一個願打一個願挨,對對夫妻都有吵鬧時候,如果你愛依個家就去搵辦法解決,唔係一走了之,佢又唔係有女人,錢俾唔足姐,自己搵返,keep住頭家,慢慢會有回報,但如果唔捱過唔會知,過程係苦,但慢慢會返來,愛,係付出,係忍耐,係睇諒.... 世界係唔公平的,一加一,唔等如二,慢慢係會體會到,因為個個人都係個體

大宅

希望可以渡過,搵朋友去講下分解一下,睇下佢另一方面,一定有野好的

大宅

2019勳章

可惜只有我付出仲要被人怪責

大宅

chujai127 發表於 19-1-14 09:18

可惜只有我付出仲要被人怪責

你咪問佢,乜你咪重怨氣?係咪平時有好多壓力?(反問佢,要關心家人)

你試下做返家庭柔順劑,佢哋嘈,你咪問嘈係咪好有壓力?鬼叫自己做人地老婆,人多就會嘴雜,關心對家庭係好事,平時要讚下老公,你錫佢就唔會對你發脾氣,錫多點家人

大宅

做女人係苦,但做人老婆,可以做到面面俱圓,好難,平時老公同我嘈就走開,等佢自己嘈飽佢,我個人唔喜歡嘈嘈閉家庭,事後再問佢,關心一下自己老公,慢慢佢就返黎

大宅

2019勳章

moon7632 發表於 19-1-14 09:49
做女人係苦,但做人老婆,可以做到面面俱圓,好難,平時老公同我嘈就走開,等佢自己嘈飽佢,我個人唔喜歡嘈 ...

很佩服你可以做到。
佢咩都唔解決 只期望佢一個半個月番來做大爺 我真係做唔到

大宅

chujai127 發表於 19-1-14 09:52
很佩服你可以做到。
佢咩都唔解決 只期望佢一個半個月番來做大爺 我真係做唔到
...

我覺得我男人好蠢,因為佢喜歡自己做的風格,但我做的家務永遠都唔到佢水平,話洗衣服要自己沖水先,(明明可以用洗衣機,點解唔用?)嘈過好多次!話我污糟... 我寧願自己做曬,都唔想俾佢做,因為太多野都唔合我心水

做大爺就好似我老豆咁,平時服侍佢唔夠好就會掉爛曬d野,當時我都好嬲,但後來問返朋友,係咪平時返工壓力大,佢需然唔岩,但都係講,算啦,屋企人,又唔係殺父仇人。
情緒最好去諗辦法去講俾人知,去解決做一個好方法

大宅

所以請鐘點幫輕下佢又幫輕自己,自己做唔曬的,有得解決

大宅

俾d愛心放上頭家上,唔係個個都搵到人氹的老公,其實佢氹我,我仲驚,萬一佢去氹其他女仔,咁咪仲慘!
個個都有要求,做得好有望仔女幫輕一下,慢慢老公就會做返好,起碼佢會知你付出,日日都火紅火綠,搵鬼返黎屋企咩?

大宅

2019勳章

你都岩我好似已經唔識容忍包容tum佢

大宅

佢硬,你要軟,或走開,小正面衝突,唔好聽就當聽唔到,自己慢慢吹下風,等自己都消左脾氣。唔改就算,自己慢慢做返好佢,提出左佢可能會改,但唔提出一定唔改。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊