美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為身體唔多好,所以想做下運動,而且年紀開始大,要操返fit自己同減肥,因為平時少做運動,個d機其實唔多識玩,係咪要教練會好d?有冇邊度比較經濟又唔hardsell,最好九龍區,thanks!

子爵府

個人覺得跟敎練會好d, 姿勢會正確啲,
同埋佢會針對性同你做一些動作,
例如你想減肥的位置, 佢哋從一啲動作,
知道你一些肌肉無力, 再幫你重點培訓。

水晶宮

佢地一般個價錢都係 $4/5/6/700 @hr (1堂)
$900 都聽過(視乎資歷)

初學跟PT 會好d,動作唔正確會受傷架
就算係做 plank 唔識做 未收到腹 就傷腰了

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

最近去康文署 gym class, 平靚正, 得閒問下教練, 自己又上網研究下, 都ok

子爵府

2019勳章

回覆樓主

有氧運動係減脂,無氧運動係增肌。
你要搞清楚你想點。
又平又靚又正,就係跑步,每日跑半個鐘,正常可以跑到4~5k, 可以瘦大髀,瘦腰,瘦手臂,背肌。
做gym好悶,同埋初學一定要有教練,每個人嘅身高唔同,要調教座位對啱關節,亦要人教你每一種器械正確使用嘅姿勢,否則用唔啱舊肌肉發力,做到受傷,又增不到,就真係嘥力嘥時間。

別墅

thunder_bunny 發表於 18-12-29 15:18
佢地一般個價錢都係 $4/5/6/700 @hr (1堂)
$900 都聽過(視乎資歷)

都幾貴喎,幾百蚊一堂,十堂咪要幾千蚊
呢d係有教練嘅價錢?

別墅

cornmimi 發表於 18-12-29 15:05
個人覺得跟敎練會好d, 姿勢會正確啲,
同埋佢會針對性同你做一些動作,
例如你想減肥的位置, 佢哋從一啲 ...

我都覺得有教練好d,尤其我呢d新手,咁你係咪都有玩開?你個間ok嗎?

別墅

hiragana 發表於 18-12-29 22:07
最近去康文署 gym class, 平靚正, 得閒問下教練, 自己又上網研究下, 都ok
...

但聽聞康文署好full,好似要上幾個月堂先用得,唔知抽唔抽得中,又唔知要等幾耐

別墅

旦仔 發表於 18-12-29 23:23
有氧運動係減脂,無氧運動係增肌。
你要搞清楚你想點。
又平又靚又正,就係跑步,每日跑半個鐘,正常可以跑 ...

我膝頭唔係咁好,跑步會痛,同埋d人話跑得多,隻腳會粗。做gym or yoga純粹想減壓,迫自己做下運動

公爵府

2019新春慶豚圓

Kathy20 發表於 18-12-30 14:46
但聽聞康文署好full,好似要上幾個月堂先用得,唔知抽唔抽得中,又唔知要等幾耐
...

唔係呀, 如果你第一次join,有得優先,即係開始報名第一天去報就得, 其他join過果d得2天先有得報, 必然有位, 同join 1 次12 堂, 出席率有8成就可以之後一世都用得康文署gym room, 好方便呀。。 你可以了解下先

子爵府

Kathy20 發表於 18-12-30 14:44
我都覺得有教練好d,尤其我呢d新手,咁你係咪都有玩開?你個間ok嗎?

有玩開, 我join pure.

大宅

Kathy20 發表於 18-12-29 14:17
因為身體唔多好,所以想做下運動,而且年紀開始大,要操返fit自己同減肥,因為平時少做運動,個d機其實唔多 ...

太子花墟有,地點你啱嗎?
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

別墅

cornmimi 發表於 18-12-30 19:35
有玩開, 我join pure.

Pure大概幾錢度?你都係有教練?

別墅

Carol 發表於 18-12-30 20:00
太子花墟有,地點你啱嗎?

太子都ok,大概幾錢?可否俾d資料我?

大宅

Kathy20 發表於 18-12-31 00:29
太子都ok,大概幾錢?可否俾d資料我?

PM You
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

子爵府

Kathy20 發表於 18-12-31 00:28
Pure大概幾錢度?你都係有教練?

我有join 敎練, 價錢最低可以平到6xx,
都喺睇你join幾多堂, 同埋佢個pt有分普通
或senior, 呢啲因素都會决定價錢有所不同
還有pure好似話, PT 2019年會加價

大宅

2019勳章

灣仔

水晶宮

Kathy20 發表於 18-12-30 14:41
都幾貴喎,幾百蚊一堂,十堂咪要幾千蚊
呢d係有教練嘅價錢?

一對一係呢d價錢架喇

試過玩幾堂 成班人玩TRX 的course
(抽到公司的興趣班
好老實,2個教練根本照顧唔到20人
成組動作做完晒,我見有人係做錯而教練係冇睇到

別墅

cornmimi 發表於 18-12-31 14:00
我有join 敎練, 價錢最低可以平到6xx,
都喺睇你join幾多堂, 同埋佢個pt有分普通
或senior, 呢啲因素都會 ...

6xx係一堂?最少要join幾多堂?你個pt係普通定senior?

大宅

Kathy20 發表於 18-12-30 14:46
...

康文署好似上一堂,教你啲器械點用 ,pass咗就可以book時間自己去,但冇教練跟你要自己玩,fb 見到有間好似可以教練一對二,每人三,四百蚊左右一堂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊