夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

C6表面是好好先生,樣貌端正,實際是大話精。
已知道佢真面目,日日見到佢食飯前祈禱好想嘔。

大話事件:

1)從來唔講自己有幾錢人工。有次迫佢講,佢亂講一個數。後尾我無意中見到佢響Agent 度搵工,報個人工係佢講既2倍!根本夠我唔返工湊小朋友。之前有商量可否唔返工湊小朋友(因我們個仔4歲有自閉症),佢話唔夠錢用,原來自己大把閒錢。

續...

洋房

2019勳章

2)好喇,收埋d錢用來做咩? 俾我發現佢公事包有另一個電話同偉哥。個電話是用來問價,最平都$2000/小時!而且口味奇特變態,太核突唔方便講。

生完小朋友後,佢好似無咩興趣,問佢咩事,話自己無信心所以無興趣(因為本身能力都麻麻)真相大白,是因為我太正常。

3)成日好忙好忙,叫佢早點回家陪仔實OT, 佢d親戚食飯又可以準時到。仲有時間返查經班,個人門面功夫做足,扮晒好好先生。

續...

洋房

2019勳章

我有穩定職業收入都Ok,我亦唔覺佢心裡面好錫個仔,我跟兒子只是佢扮晒完整家庭劇本中的演員。可是我怕提出離婚後,佢會反轉豬肚,唔俾贍養費,咁我仔就沒有好好的資源俾佢做學前訓練(佢現在每月訓練的錢多達3萬)C6咁假,亦相信唔踢爆佢真面目,佢會keep住俾家用。

我得35歲,不想對住佢過埋下半生。有無人教我,可以怎步部署?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ATMars 發表於 18-12-30 00:33
我有穩定職業收入都Ok,我亦唔覺佢心裡面好錫個仔,我跟兒子只是佢扮晒完整家庭劇本中的演員。可是我怕提出 ...

同佢一齊去教會,識曬佢D 會友⋯⋯

大宅

ATMars 發表於 18-12-30 00:31
C6表面是好好先生,樣貌端正,實際是大話精。
已知道佢真面目,日日見到佢食飯前祈禱好想嘔。

忍到就唔好踢,攞多個錢

翡翠宮

2019新春慶豚圓

都係同佢拿多 d 錢, 到你覺得可以無左佢時, 就攤牌.

暫時係要忍架喇, 除非佢唔比錢你你無問題.

男爵府

回覆 ATMars 的帖子

好可悲,亦事實.女人婚後乜都忍
係咪已經好少近乎冇行埋,當同屋主,忍多幾年小學會好啲?將心力放小朋友到,呢幾年當自己工人,佢出糧比你,係屋企繼續打理大小事,暗裡作準備,都比心理準備自己

加油

洋房

2019勳章

Stephen3163 發表於 18-12-30 02:31
同佢一齊去教會,識曬佢D 會友⋯⋯

已經識晒

大宅

2019新春慶豚圓

ATMars 發表於 18-12-30 08:01
已經識晒

樓主睇了都打冷震好嘔心!不過你要小心部署不要打草驚蛇?更加要小心身體保護自己?你个C6吾簡單知嗎?

洋房

2019勳章

Nancy20090615 發表於 18-12-30 07:12
都係同佢拿多 d 錢, 到你覺得可以無左佢時, 就攤牌.

暫時係要忍架喇, 除非佢唔比錢你你無問題. ...

自己私己錢怎處理?
要不要拎晒出來?他日離婚我怕因為我有點私己。個官唔判贍養費/或判的少俾我。

另外想調查佢銀行戶口幾錢。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ATMars 發表於 18-12-30 08:21
自己私己錢怎處理?
要不要拎晒出來?他日離婚我怕因為我有點私己。個官唔判贍養費/或判的少俾我。

如果你有離開嘅打算唔好畀佢知你已經知呢啲嘢

男爵府

2019勳章

stella^^ 發表於 18-12-30 08:19
樓主睇了都打冷震好嘔心!不過你要小心部署不要打草驚蛇?更加要小心身體保護自己?你个C6吾簡單知嗎?
...

係呀,絕不簡單。

要好好保護自己!不要同佢嘈。

洋房

2019勳章

crystal媽咪 發表於 18-12-30 08:37
應該係咪佢有錢啲?
贍養費、生活費……個官判咗,佢賤格都可以唔畀你。 你想攞曬啲私己錢出嚟?追索期好 ...

C6 是某方面的專業人士,佢最緊張也最引以為榮。唔俾贍養費,唔知會不會影響佢份工?

我手上有佢不忠的罪證。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ATMars 發表於 18-12-30 08:47
C6 是某方面的專業人士,佢最緊張也最引以為榮。唔俾贍養費,唔知會不會影響佢份工?

我手上有佢不忠的罪 ...

keep咗先,可能影響聲譽多啲
月光很美麗☺

男爵府

2019勳章

crystal媽咪 發表於 18-12-30 08:37
應該係咪佢有錢啲?
贍養費、生活費……個官判咗,佢賤格都可以唔畀你。 你想攞曬啲私己錢出嚟?追索期好 ...

資產跟收入不同吧。

別墅

回覆樓主:

咁都忍?

翡翠宮

MCEsc 發表於 18-12-30 09:37

資產跟收入不同吧。

……

大宅

2019勳章

ATMars 發表於 18-12-30 00:33
我有穩定職業收入都Ok,我亦唔覺佢心裡面好錫個仔,我跟兒子只是佢扮晒完整家庭劇本中的演員。可是我怕提出 ...

不如你先問問律師意見,看看可以點做?
資產慢慢轉移其他人或海外投資
如果他收入高過你,而有人小朋友,離婚後,要他俾你的。你要同仔有好的關係,平時要多照顧阿仔,一般離婚後小朋友判俾媽咪的

翡翠宮

2019新春慶豚圓

ATMars 發表於 18-12-30 08:21
自己私己錢怎處理?

按你情況个官會一般點判你不如搵律師問下, 問下佢你可以點步註可以攞到最大保障, 尼度問我地唔係專業.

私己係錢? 放去保險箱 ok 嗎? 个官知佢咁叫雞法, 唔會判小朋友比佢吧, 小朋友一向你照顧開. 同埋, 你唔好同佢有 sex, 我律師話無 sex 只係同住都計分居的, 所以兩年後你可以單方面申請離婚, 不需佢同意. 反正你未諗好, 等多兩年都好快.

子爵府

回覆樓主:

唔識,只能話支持妳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊