懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

上年啡流3日,最後9w時照個胎得6w size 冇再生長又冇心跳,
一年後今日,中左,但不隔斷有流啡,開頭是隔日流,都係好少幾滴咁,尋日開始多,一去vv 就抺到又黏又濕又啡的,抺幾次先乾淨,今朝早又係咁,唉,好擔心......
Book 左6W5d去照順便拎埋懷孕証明,但又怕乜都照唔到,有冇同路人流啡最終都照到閃閃,可以鼓勵一下嗎?
而家有食中藥安胎,打算食到12w, 食左4日,都仲係隔日有流啡,好煩惱

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我空心胎同停心跳的2次小產都無流過啡,反而成功嗰一次開頭5週幾有流啡,流啡好普遍,又未必代表個胎唔好

複式洋房

第一胎,6weeks流啡一星期,健康出世
依家第二胎,7week開始間歇性流粉啡,個胎照到繼續有大同心跳,加油(emoji)(emoji)

複式洋房

我啱啱6週時流好多血,好似period 咁,無肚痛入左急症,第二日仲有見紅去私家照,結果照到閃閃,依家都未到7週,日日瞓床休息,俾d信心自己同bb,我相信一定會健健康康的,你都一樣得!加油

複式洋房

2019勳章

kinkiking1129 發表於 18-12-30 10:28
上年啡流3日,最後9w時照個胎得6w size 冇再生長又冇心跳,
一年後今日,中左,但不隔斷有流啡,開頭是隔日 ...

我由驗孕前開始出血(直頭第二日黎M咁),因做iui 到due day要驗孕俾返醫生知所以驗點知bingo,但我都一直流啡,而家7w幾已照到閃閃啦,我都一直用塞藥/中藥安胎,其實我無特別訓床,因中西醫都話少少係正常,見到鮮紅先訓床(因無其他可做),突然好多加唔尋常痛就見醫生,最重要的,都係最老土..放鬆心情,bb會痴實你!

別墅

2019新春慶豚圓

kinkiking1129 發表於 18-12-30 10:28

我都有流啡 流左2w幾左右 當時6w照到閃 而加停左啡 無再流 啊b正常長大中 而加14w 媽咪加油 祝bb痴實!

別墅

2019新春慶豚圓

我之前5w幾開始流啡&間中流少量血,流到大約9w。bb正常生長,而家健康出左世5個月大啦
盡量放鬆心情唔好咁擔心~

大宅

2019勳章

ayako 發表於 18-12-30 10:33
我空心胎同停心跳的2次小產都無流過啡,反而成功嗰一次開頭5週幾有流啡,流啡好普遍,又未必代表個胎唔好

...
你5W果陣流左幾耐先停啊?多唔多?我上網都睇過好普通,但到自己身上就有壓力,每次去廁所果陣都好驚見到,唯有真係要學讓放鬆啲

大宅

2019勳章

ZH0622 發表於 18-12-30 13:09
第一胎,6weeks流啡一星期,健康出世
依家第二胎,7week開始間歇性流粉啡,個胎照到繼續有大同心跳,加油(e ...
第一胎果陣完全冇流過啡,但上次有流啡就......
希望黎緊照超b 都有好消息見到閃閃啦⋯⋯

大宅

2019勳章

Bon.b 發表於 18-12-30 13:54
我啱啱6週時流好多血,好似period 咁,無肚痛入左急症,第二日仲有見紅去私家照,結果照到閃閃,依家都未到 ...
我地大家都要加油,休息多啲

大宅

2019勳章

chanlazy 發表於 18-12-30 15:16
我都有流啡 流左2w幾左右 當時6w照到閃 而加停左啡 無再流 啊b正常長大中 而加14w 媽咪加油 祝bb痴實!
...
多謝你的分享,我都有信心啲,大家加油

大宅

2019勳章

花花小熊 發表於 18-12-30 15:58
我之前5w幾開始流啡&間中流少量血,流到大約9w。bb正常生長,而家健康出左世5個月大啦
盡量放鬆心情 ...
多謝你的分享,你流啡有冇卧床休息啊?我都要學識放鬆啲

別墅

2019新春慶豚圓

kinkiking1129 發表於 18-12-30 16:07
多謝你的分享,我都有信心啲,大家加油

臥床休息下!醫生有開安胎藥比我 即黃體素 但我都無食 只係臥床休息 行路慢過隻龜 食下滴雞精 好快就由一達變幾滴 完成停就2w幾3w停左加油加油!

大宅

2019新春慶豚圓

kinkiking1129 發表於 18-12-30 15:58
你5W果陣流左幾耐先停啊?多唔多?我上網都睇過好普通,但到自己身上就有壓力,每次去廁所果陣都好驚見到, ...

我果時斷斷續續流左幾日。流啡前果排我去左旅行、成日都行行企企,唔知有冇關係。
流啡真係好普遍,我有3個朋友初期都有流啡,有個仲流到中期,最後3個都平安生左bb出黎。樓主唔好咁擔心,比信心bb

別墅

2019新春慶豚圓

kinkiking1129 發表於 18-12-30 16:22
多謝你的分享,你流啡有冇卧床休息啊?我都要學識放鬆啲

只係一開始入院觀察左一日,醫生比左2日病假,之後就照常返工啦

複式洋房

會有好消息既,吸引力法則照咗記住分享,支持支持

大宅

2019勳章

chanlazy 發表於 18-12-30 17:06
臥床休息下!醫生有開安胎藥比我 即黃體素 但我都無食 只係臥床休息 行路慢過隻龜 食下滴雞精 好快就由一 ...
你飲邊個牌子滴雞精?

大宅

2019勳章

ayako 發表於 18-12-30 19:04
我果時斷斷續續流左幾日。流啡前果排我去左旅行、成日都行行企企,唔知有冇關係。
流啡真係好普遍,我有3 ...
多謝你~
我而家都keep住睇中醫希望幫到手, 暫時都係斷斷續續流啡, 希望快d唔好再流

大宅

2019勳章

ZH0622 發表於 18-12-30 20:17
會有好消息既,吸引力法則照咗記住分享,支持支持

大宅

你最好瞓床休息,唔好操勞四圍走

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊