懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

22週照結構的時候,醫生告知左右腎孟都有漲大的情況,一邊是0.7x mm, 一邊是0.63mm,很擔心,怎麼辦?有沒有媽媽有類似的情況?多數都是一邊漲大,但我bb係兩邊都大(emoji)

大宅

2019勳章

我個b都係ga, 但醫生都話只可以觀察, 直到生為止
如果有照nifty pro or t21, pass ge都唔洗太擔心
我個醫生照叫我同健康院講,
健康院都即刻將我pass返醫院跟
我每日都keep住同個b講努力all vv, 最多mami勤d去廁所

洋房

2019勳章

karytse90121 發表於 18-12-30 17:44
我個b都係ga, 但醫生都話只可以觀察, 直到生為止
如果有照nifty pro or t21, pass ge都唔洗太擔心
我個醫生 ...

你個b都係兩邊大? 咁你而家幾多週呀? (emoji)大家一齊加油!

大宅

2019勳章

choi_0731 發表於 18-12-30 18:48
你個b都係兩邊大? 咁你而家幾多週呀? (emoji)大家一齊加油!

單邊ar,但都係窄界ga na
希望出世平安健康
唯有3歲前都盡量煮比佢食,所有野都清淡

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我記得我同事產檢都會,後尾BB出世都好健康。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

haha748494 發表於 19-1-1 16:28
希望樓主BB都健健康康~

洋房

2019勳章

haha748494 發表於 19-1-1 16:28

都係兩邊腎孟漲? 希望bb健康出世(emoji)(emoji)

洋房

2019勳章

GCHK 發表於 19-1-1 16:55
希望樓主BB都健健康康~

前幾日去睇多次,又漲左少少(emoji)
我怕會越黎越漲

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個仔都係
結構果陣話其中一邊比較大
然後30週左右喺QE再照,都係大
出世4日再照
一邊1.1,另一邊0.6
話要做兩個檢查睇下係塞左定倒流,仲要食抗生素
結果:我冇比仔仔食抗生素,太細個而且佢飲食正常又好精神,所以冇比
一星期後搵私家再睇
一邊0.6,另一邊正常

而家40日人仔,冇病冇痛
可能再遲啲再問醫生,照多一次

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

回覆 choi_0731 的帖子

系一邊,初初同事都好擔心,依家都好健康。

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我個仔都係咁,醫生話男仔係常見,有做t21/nifty係抵風險咁就唔係唐寶寶,好多都會出世後自已細番,我個仔出左世都係有漲,之後三個月就照到細左。
最緊要醫生寫左執信交比政府醫院,醫院幫你跟進,幫你bb出世後排期,我個產檢醫生話如果唔係出左世先排就好難排。。

洋房

2019勳章

邱優 發表於 19-1-2 17:22
我個仔都係咁,醫生話男仔係常見,有做t21/nifty係抵風險咁就唔係唐寶寶,好多都會出世後自已細番,我個仔 ...

(emoji)(emoji)係呀 醫生都有寫紙比我排政府
但係都仲係好擔心,畢竟係兩邊腎都漲(emoji)、希望過多排會回落返少少。

大宅

2019新春慶豚圓

choi_0731 發表於 19-1-2 17:35
(emoji)(emoji)係呀 醫生都有寫紙比我排政府
但係都仲係好擔心,畢竟係兩邊腎都漲(emoji)、希望過多排會回 ...

無野可以做到,所以擔心黎都無用,你既情緒bb會感受到,你唔開心佢就唔開心,你開心佢就會開心,你要相信佢好努力生存。
最緊要既係醫院肯同你跟!個陣我個結構醫生寫左封信,醫院無理過我,之後產檢醫生幫我再寫多次信,醫院先彩我。。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

choi_0731 發表於 19-1-1 22:57
前幾日去睇多次,又漲左少少(emoji)
我怕會越黎越漲

咁醫生有冇講咩?或者原因?

洋房

2019勳章

GCHK 發表於 19-1-3 16:40
咁醫生有冇講咩?或者原因?

佢話可能係有尿倒流返落個腎到,無咩可以做到,只可以繼續觀察。

大宅

2019勳章

今日我都返左政府照
問多左野,可以share

一般超過10mm就會擔心腎or輸尿管or膀胱結構上有問題
但如果under10mm,其實就只有等bb出世就轉比兒科跟
咁其實依家係隔住媽媽個肚再隔住bb個肚去照,
其實準確度唔算100%

所以媽媽們如果做左nifty pro or t21係pass左嘅,可以比多d正能量bb

珍珠宮

2019新春慶豚圓

choi_0731 發表於 19-1-3 19:23
佢話可能係有尿倒流返落個腎到,無咩可以做到,只可以繼續觀察。

咁樣亞?不過都唔好過於擔憂,希望順順利利,健健康康

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊