懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

看了几次西醫,吃了藥也無效,超级影響個人精神和心情,不知可以點?看耳鼻咽喉科有無用?有無好的医生可以介绍?

複式洋房

meowmoew2018 發表於 18-12-31 09:07
看了几次西醫,吃了藥也無效,超级影響個人精神和心情,不知可以點?看耳鼻咽喉科有無用?有無好的医生可以 ...

我大肚後都經常耳嗚,醫生話係正常,聽人講生完就會好。耳鳴時平瞓會舒緩到的。

洋房

2019勳章

回覆樓主:

係因為荷爾蒙關係所影響,我都係單邊耳鳴
,無辦法,都係盡量休息多d

複式洋房

elmo_jim 發表於 18-12-31 14:00
係因為荷爾蒙關係所影響,我都係單邊耳鳴
,無辦法,都係盡量休息多d

但聽野好辛苦,同埋擔心之後影响耳膜和聽力

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

耳鳴系感冒症狀,飲多D水 定時食藥。

複式洋房

haha748494 發表於 19-1-1 16:15
耳鳴系感冒症狀,飲多D水 定時食藥。

吃了幾次藥都不得(emoji)(emoji)看中醫,中醫又不比看,話吃中藥影响BB (emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

回覆 meowmoew2018 的帖子

話姐轉另外一個醫生睇下,多D休息。

複式洋房

haha748494 發表於 19-1-2 17:00

話姐轉另外一個醫生睇下,多D休息。

不知耳鼻喉科有無用?☹️☹️

翡翠宮

可以試下,希望可以打出原因。

珍珠宮

我系建議你睇下耳鼻喉科,我覺得耳鳴其實都好唔舒服架,如果要等生咗,咁真係太漫長喇

複式洋房

meowmoew2018 發表於 18-12-31 09:07
看了几次西醫,吃了藥也無效,超级影響個人精神和心情,不知可以點?看耳鼻咽喉科有無用?有無好的医生可以 ...

我都有呢個情況,訓低就無事,同埋我係頭幾個月明顯啲,之後又無左,依家5個幾月間中又有。食多啲野會好啲。響螺湯,牛肉都有幫助。

複式洋房

jessicasiuhk 發表於 19-1-3 15:58
我都有呢個情況,訓低就無事,同埋我係頭幾個月明顯啲,之後又無左,依家5個幾月間中又有。食多啲野會好啲 ...

我現在八個幾月了,之前無試過是咁,现在不知咩原因,呢几日仲嚴重了

複式洋房

我要做媽媽 發表於 19-1-3 15:22
我系建議你睇下耳鼻喉科,我覺得耳鳴其實都好唔舒服架,如果要等生咗,咁真係太漫長喇 ...

是啊,個人會好煩燥,好影響心情,唉,现在八個幾月,仲有五個幾星期啊

珍珠宮

meowmoew2018 發表於 19-1-3 22:40
是啊,個人會好煩燥,好影響心情,唉,现在八個幾月,仲有五個幾星期啊
...

咁你盡快book醫生,睇問吓喇

複式洋房

我要做媽媽 發表於 19-1-4 22:07
咁你盡快book醫生,睇問吓喇

我今天去看了中醫,試下中藥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊