自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我有三個朋友分別做三間傳銷,一個係nuxxxx,一個係噴噴,一個係我未聽過嘅美容傳銷,我發覺呢幾個傳銷朋友都有個相同之處,就係好鍾意喺fb炫耀自己做傳銷後嘅寫意生活,做傳銷後唔洗做正職,所以日日都係post飲飲食食﹑做下gym嘅相,一年去十次八次旅行,去親都係歐美等地,仲有就係炫自己多朋友(傳銷識嘅),成日成班人好fd呢度去嗰度去.........

你地識嘅傳銷朋友係唔係咁架?

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

牛年勳章

呢個係佢地嘅social media marketing,佢哋靠搵下線升級同賺錢,所以sell自己無憂生活,經濟同時間自由係佢地策略嚟,咁先吸引到人加入佢地團隊

水晶宮

我有個朋友做nxskxx. 佢本身仲有另一份工作。我見佢fb 間中會post 下同個女去玩或接個女放學既相,caption 係話彈性返工時間可以多d 陪個女。我又唔覺佢成日去旅行,一年一兩次好正常。我試過問佢點keep 皮膚,佢都無hard sell 我。我覺得我呢個fd 做傳銷得嚟一d 都唔曬唔sell.

wcpcelia    發表於 19-1-2 10:27

伯爵府

噴噴嗰啲之前成日po出糧相,但近月已唔見有,不過仲有啲返大陸廠參觀(無寫明噴噴,明明返大陸玩玩下去左廠

有個話咩人工智能、個個星期出糧既就仲有不停有出糧相。但唔知係乜

翡翠宮

Nbs 發表於 19-1-1 11:14
我有個朋友做nxskxx. 佢本身仲有另一份工作。我見佢fb 間中會post 下同個女去玩或接個女放學既相,caption ...

可能因為佢無瞓身,仲有份工。

大宅

Facebook 多到好恐怖

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

有舊同學做傳銷,有舊同事做保險,有三個都經常喺fb擺好多攞獎,參加咩分享會,旅行,各地交流,名牌品用,每次出呢啲舖都係多謝公司俾到咁多嘢佢

珍珠宮

好媽媽勳章

我有個朋友做nxskxx. 佢本身仲有另一份工作。我見佢fb 間中會post 下同個女去玩或接個女放學既相,caption ...

我呢三個朋友都係從來唔覺佢sell人product、入會,最多見過兩﹑三次喺fb post佢間公司嘅product,話有需要就搵佢,可能學上面JM咁講,佢地係以自己嘅生活去吸引人願者上釣啦

伯爵府

我覺得nusxxx 同any肥呢啲有好產品既,唔少人當返part time咁,反正自己都用,介紹朋友有得賺餐晏仔咁既心態。

但噴噴嗰啲似係為發大達為目標既,參加性質已唔一樣。

水晶宮

lyh80115 發表於 19-1-1 11:16
可能因為佢無瞓身,仲有份工。

可能係,同埋可能佢同佢老公份工都唔錯,仔女都係讀國際學校的,所以唔使訓身唔怕無飯食。

珍珠宮

好媽媽勳章

糯米米糍 發表於 19-1-1 11:11
呢個係佢地嘅social media marketing,佢哋靠搵下線升級同賺錢,所以sell自己無憂生活,經濟同時間自由係佢 ...

用願者上釣方法

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

sunnygirl 發表於 19-1-1 11:18
我呢三個朋友都係從來唔覺佢sell人product、入會,最多見過兩﹑三次喺fb post佢間公司嘅product,話有需要 ...

甘佢既賣點應該係彈性時間可以陪到仔女喇。
老實佢又真係keep 得幾好既。

珍珠宮

好媽媽勳章

nainaitze 發表於 19-1-1 11:17
有舊同學做傳銷,有舊同事做保險,有三個都經常喺fb擺好多攞獎,參加咩分享會,旅行,各地交流,名牌品用, ...

仲有成日喺fb post感恩post

wcpcelia    發表於 19-1-2 10:27

珍珠宮

好媽媽勳章

LittleRoxie 發表於 19-1-1 11:21
噴噴應該爆咗煲
之前她們個個話搵十幾萬
又話準備買樓,又成日話一邊去旅行一邊賺

我見我朋友成日話幫噴噴公司去外國做嘢喎,不過唔知去做乜嘅呢

珍珠宮

好媽媽勳章

Nbs 發表於 19-1-1 11:22
甘佢既賣點應該係彈性時間可以陪到仔女喇。
老實佢又真係keep 得幾好既。
...

呀,仲有個共通點就係佢地都會曬自己keep得好,咁我其中兩個朋友真係keep得唔錯嘅

珍珠宮

有個已絕交的大學同學,做課程果款傳銷,眾傳銷中我覺得這款最恐佈,因被洗腦者無錢落袋,覺得自己不斷叫人讀係普渡緊眾生

不過可能因為無錢落袋的關係,佢fb只得"我的人生變得更美好"這賣點

珍珠宮

nainaitze 發表於 19-1-1 11:17
有舊同學做傳銷,有舊同事做保險,有三個都經常喺fb擺好多攞獎,參加咩分享會,旅行,各地交流,名牌品用, ...
咦?做保險果個,啲保險有無傳銷成份?

男爵府

請問「噴噴」係咪精油嗰間?啲名唔係好熟

首頁
12345...6

尾頁

跳至