懷孕前後

跳至

FB體驗帳戶

2019勳章

而家33+1,近排keep住feel到下面有d扯住痛
不過隔一陣又冇事
同埋成日覺得阿b向下面撞,同埋胎動密左好多,有時成晚係完全冇停過,有冇媽媽都試過咁快覺得BB向下撞?
好驚會早產呀
希望有同路人可以分享下,感謝

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

C_kiki_m 發表於 19-1-2 07:43
不過隔一陣又冇事
同埋成日覺得阿b向下面撞,同埋胎動密左好多, ...

我都有d扯住痛,不過抖下又冇事

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

會唔會心理作用,你去產檢,醫生話BB落盤未?

珍珠宮

33週你胎動都仲咁頻繁亞?我bb33週既時候都開始減少胎動喇,你應該系胎動,唔系宮縮

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

不過隔一陣又冇事

bb大隻咗, 活潑咗, 唔使擔心呀, 胎動密咗代表佢好健康精靈啦
我成36w都未調頭, 37w先落2/5盤, 唔需要咁擔心, 同bb多d談心啦

FB體驗帳戶

2019勳章

haha748494 發表於 19-1-3 15:06
會唔會心理作用,你去產檢,醫生話BB落盤未?

今日去健康院產檢,姑娘話頭仔已經向下但未落盤,話冇咁快喎

FB體驗帳戶

2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-3 15:24
33週你胎動都仲咁頻繁亞?我bb33週既時候都開始減少胎動喇,你應該系胎動,唔系宮縮 ...

我今日同姑娘講係咪會開始郁少d,佢話冇聽講過
不過呢兩日又真係郁少左,我唔明呀,阿姑娘唔知係咪講住放飯,唔覺得佢想認真答我問題我話覺得有d痛,佢就答我BB大左會向下墜,有d拉扯係正常,但我坐係到唔郁,阿B又冇郁,肚兩邊都會覺得少少痛,咁係咪都正常

FB體驗帳戶

2019勳章

黃家三少奶 發表於 19-1-3 15:29
bb大隻咗, 活潑咗, 唔使擔心呀, 胎動密咗代表佢好健康精靈啦
我成36w都未調頭, 37w先落2/5盤, 唔 ...

希望係啦,郁又驚,唔係好郁又驚以前我都唔覺自己咁細膽

珍珠宮

C_kiki_m 發表於 19-1-4 14:29
我今日同姑娘講係咪會開始郁少d,佢話冇聽講過
不過呢兩日又真係郁少左,我唔明呀,阿姑娘唔知係咪講 ...

反正我果時候後期係BB會慢慢郁小咗既,因為BB後期大個咗,活動既空間都細咗,所以後期先需要開始數胎動亞

翡翠宮

回覆 C_kiki_m 的帖子

如果出現宮縮,話姐胎動犀利,就要坐低休息下先。

子爵府

2019新春慶豚圓

不過隔一陣又冇事

我都係咁,所以而家已經半夜都仲未瞓到

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

musiccisum 發表於 19-1-7 02:10
我都係咁,所以而家已經半夜都仲未瞓到

我都覺得愈後期郁得仲多咗,攤係度的話郁得仲犀利

複式洋房

2019勳章

JD930 發表於 19-1-7 02:21
我都覺得愈後期郁得仲多咗,攤係度的話郁得仲犀利

我又係後期反而郁得仲多,有時晚上胎動同宮縮一齊來,無覺好訓

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Jessie12300 發表於 19-2-2 18:22

加油,好快見到bb啦

FB體驗帳戶

Jessie12300 發表於 19-2-2 18:22

我都覺得後期胎動得仲勁啊,差不多全日都keep住郁,我覺得係好事起碼比我感覺到佢,會無甘擔心

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊