懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

想問下大家係去到法國醫院交完按金$6000可自己即時預約開刀日期?還是交完按金要通知張醫生姑娘打去醫院預約開刀日期?
因為我之前做產檢時醫生叫我交完按金可自己直接同醫院預約開刀日期,然後再通知張醫生揀左邊日便可。但我今日去到法國醫院交按金,醫院姑娘卻要我叫張醫生姑娘打去醫院預約開刀日期先得

複式洋房

2019新春慶豚圓

應該係你想邊日開刀,要同張醫生嘅姑娘講,確認張醫生果日可以開刀後,話埋俾姑娘聽你已交按金,咁姑娘就會幫你打去醫院book手術室架啦.

複式洋房

2019勳章

JasmineChu0914 發表於 19-1-2 23:35
應該係你想邊日開刀,要同張醫生嘅姑娘講,確認張醫生果日可以開刀後,話埋俾姑娘聽你已交按金,咁姑娘就會 ...

明白,thank you! 另外想問下法國醫院寫入院當日要準抽血之懷孕證明,但我只有一般懷孕證明(不是抽血驗孕報告),咁我要專登再去抽血拎證明嗎?T21報告又得唔得呢?

複式洋房

eueu620 發表於 19-1-3 00:37
明白,thank you! 另外想問下法國醫院寫入院當日要準抽血之懷孕證明,但我只有一般懷孕證明(不是抽血驗孕 ...

有d 甘既事?我都係搵張醫生生,黎緊2月開刀,醫院個到都只係叫我記得帶落訂金個張單,老公新份証個d 咋wor?

複式洋房

meimeido2002 發表於 19-1-3 03:28
有d 甘既事?我都係搵張醫生生,黎緊2月開刀,醫院個到都只係叫我記得帶落訂金個張單,老公新份証個d 咋wo ...

但你唔洗太擔心,你可以隨時打去法國醫生產科到再問多次要帶咩,聽電話既姑娘好nice,我依加32 wks, 咩都未準備(emoji)(emoji)

複式洋房

2019勳章

meimeido2002 發表於 19-1-3 03:28
有d 甘既事?我都係搵張醫生生,黎緊2月開刀,醫院個到都只係叫我記得帶落訂金個張單,老公新份証個d 咋wo ...

張入院須知有寫(如圖)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

eueu620 發表於 19-1-3 22:42
張入院須知有寫(如圖)

張國良有叫我拎健康院d 報告比佢,唔知關唔關事,我會拎埋nifty 同健康院既report, 應該咩都齊曬掛~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊