美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

簡單介紹下自己, 我體重成183.6磅,目標係減到122磅。由細到大都冇瘦過,但近半年成日病。
一來自己都想瘦啲,二來又比醫生強烈建議減肥。
甘家已經開始左三星期

而家跟緊M106,中間食啲特別餐甘
日日都做50分鐘原地踏步
見完營養師,3星期total 減左5.4磅

但真心覺得減肥好辛,咩都要計住黎食同忍口
有冇sister可以分享下忍口既心得?
因為有時有得睇冇得食,真係好灰。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

JZ2018 發表於 19-1-3 00:02
簡單介紹下自己, 我體重成183.6磅,目標係減到122磅。由細到大都冇瘦過,但近半年成日病。
一來自己都想瘦 ...

支持!!

男爵府

一來自己都想瘦 ...

減肥係3分運動7分飲食……
唔好食咁飽,少澱粉少糖……
減肥唔易,要有恒心

大宅

一來自己都想瘦 ...

加油,我都減肥中,醫生都叫我減肥,血壓唔多正常,我唔想食药,又唔想要脂肪肝,11月3日我正式減肥,我就揾健身教練跟,我2個月減了14磅。我飲食仲係亂嚟(我真係好鐘意食嘢),所以我唔能夠單靠飲食,要做運動,我都要努力改善飲食習慣先得。大家一起加油。我自己盡量食原味食物,早餐常食蕃薯,食烚蛋,小D調味,小D出街食。一起努力吧

洋房

2019勳章

回覆 jesswu 的帖子

Thx, 我要加油!我進度有啲慢...

洋房

2019勳章

jesswu 發表於 19-1-3 14:14
減肥係3分運動7分飲食……
唔好食咁飽,少澱粉少糖……
減肥唔易,要有恒心

係呀,真係好好需要恆心....
日日都多菜少肉少,而家暫時仲得,唔知減餐之後會點

洋房

2019勳章

metrochung 發表於 19-1-3 16:59
加油,我都減肥中,醫生都叫我減肥,血壓唔多正常,我唔想食药,又唔想要脂肪肝,11月3日我正式減肥,我就 ...

我都係又內分泌失調,又淋巴腫
比醫生叫減肥
而家跟住C既餐單
早餐食2塊麥包加1茶匙牛油+一盒脫脂奶+3湯匙麥皮
午餐就吉野家野菜煎雞飯(3/4飯+去皮走汁)
晚餐就一碗菜+2塊雞柳(蒸)+一碗飯

但我本身心臟唔係甘好,做唔到劇烈運動。
只可以做50分鐘原地踏步,就日日做

但落磅都係慢,我而家先落左5磅左右
你落得好好呀,兩個月就可以14磅

一齊加油

男爵府

JZ2018 發表於 19-1-3 18:33
我都係又內分泌失調,又淋巴腫
比醫生叫減肥
而家跟住C既餐單

減肥真係為健康……
落磅慢d都唔好氣餒,慢有慢好,一下子減太快會易反彈……
jm有幾高?

大宅

真心覺得你好勁,原地踏步50分鐘,仲要日日踏,好辛苦
行樓梯,落街步行應該輕鬆d

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

米記是減得比較辛苦的,加油哦!

洋房

2019勳章

jesswu 發表於 19-1-4 16:56
減肥真係為健康……
落磅慢d都唔好氣餒,慢有慢好,一下子減太快會易反彈……
jm有幾高?

係呀,唔想成日睇醫生啦
我162cm

洋房

2019勳章

newc9 發表於 19-1-4 19:41
真心覺得你好勁,原地踏步50分鐘,仲要日日踏,好辛苦
行樓梯,落街步行應該輕鬆d ...

而家要堅持日日做,因為我進度太慢啦⋯⋯

洋房

2019勳章

asweetmom 發表於 19-1-4 20:18
米記是減得比較辛苦的,加油哦!

Thx
我係因為媽咪係米記成功減磅先試下,但上左呢到先知原來仲有其他

男爵府

JZ2018 發表於 19-1-4 21:09
係呀,唔想成日睇醫生啦
我162cm

我只不過是曾經減過下肥,有做運動,希望keep住健康身型和身體的一名c9仔咋…
每見有jm減肥,都想為她們打氣一下而已……
我見你目標減咁多,了解下你現時身高體重比例超標情況咁啫

大宅

2019勳章 Poo得好勳章

加油

洋房

2019勳章

4/1
早餐: 一盒脫脂奶+兩塊維多麥
午餐:2/3白飯+杏鮑菇杞子雞+1碗娃娃菜(白烚)
下午荼:1條香蕉
晚餐:1包烏冬撈咖哩牛+1碗扁豆(白烚)

50min原地踏步

大宅

回覆 JZ2018 的帖子

我剛試左原地踏步,帶左心跳錶,踏左5分鐘,都心跳都吾過110,消吾到脂肪呀,所以放棄做返自己平時d運動好d,心跳去返135-145先消到脂

洋房

2019勳章

jesswu 發表於 19-1-4 21:30
我只不過是曾經減過下肥,有做運動,希望keep住健康身型和身體的一名c9仔咋…
每見有jm減肥,都想為她們打 ...

我係真係太肥啦.....
超重左好多,咩都唔合格
我真係要認真減下肥,要keep住均衡飲食

洋房

2019勳章

newc9 發表於 19-1-5 00:01
回覆 JZ2018 的帖子

我剛試左原地踏步,帶左心跳錶,踏左5分鐘,都心跳都吾過110,消吾到脂肪呀,所以放棄做返 ...

我岩岩都做完
頭5分鐘會係105-120左右,之後就開始125甘上,
我通常維持係140-150之間甘做50分鐘
但可唔可以介紹啲運動比我係屋企做?
因為我太夜收工,冇健身室既時間岩我。

大宅

回覆樓主:

努力、大家一齊加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊