夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

其實我同老公都結左婚幾年,大家都有工作. 有左小朋友之後我覺得大家關係有D唔同左. 我會為瑣碎事多左怨言. 而好多時都係我發脾氣佢唔出聲

尋晚大家傾緊一件關於佢事業非常重要嘅事情, 佢同我解釋左好耐之後講左句 "當然如果你唔支持我都係唔會做".

個一刻心裡面嘩左一聲, 望左佢好耐 (佢係唔知的, 佢唔覺得係一回事). 忽然覺得"有佢原來咁好". 真係好耐好耐都未試過有呢種感覺.

好多時兩公婆生活得耐左就會因好多野 (e.g. 生活壓力) 而睇唔到對方嘅好. 我唸我要好好REMIND自己去睇對方嘅優點 (例如 有承擔, 尊重老婆)

tansyneko    發表於 19-1-4 13:49

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

gtg435i 發表於 19-1-3 10:29
其實我同老公都結左婚幾年, 大家都有工作. 有左小朋友之後我覺得大家關係有D唔同左. 我會為瑣碎事多左怨言 ...

好好珍惜
月光很美麗☺

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

其實我同老公都結左婚幾年, 大家都有工作. 有左小朋友之後我覺得大家關係有D唔同左. 我會為瑣碎事多左怨言 ...

是的,那怕只是一句很簡單的說話,一個擁抱,或是一個眼神

洋房

好老公

大宅

艾力EC 發表於 19-1-3 13:16
好老公

好老公

大宅

2019新春慶豚圓

natalieleung 發表於 19-1-3 13:24
好老公

係既樓主聽到心都甜晒!話說我前夫當年一句:他說出面啲人點讚賞我、欣賞我話我叻仔、都冇用最緊要老婆你讚一句?當時真是好窩心可惜都是一個大話蓋上一個大話!!!

大宅

2019勳章

stella^^ 發表於 19-1-3 13:48
係既樓主聽到心都甜晒!話說我前夫當年一句:他說出面啲人點讚賞我、欣賞我話我叻仔、都冇用最緊要老婆你讚 ...
咁呢個CASE恐怖D

大宅

替你感動
我都覺得BB出世之後,對老公要求高左,怨言多左,要時刻提醒自己多D欣賞老公的優點,好好經營大家段感情

翡翠宮

2019新春慶豚圓

樓主老公好好.

別墅

回覆樓主:

被重視既感覺很好

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我都時常同自己講 : 最好的已在身邊
一〉有請 Top 1 wcpcelia 小姐不要點評我喇, 謝謝合作啊! 二〉好討厭"打招呼"尼個動作會令人超級討厭你~

男爵府

好老公

別墅

其實我同老公都結左婚幾年,大家都有工作. 有左小朋友之後我覺得大家關係有D唔同左. 我會為瑣碎事多左怨言. ...

夫復何求?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實我同老公都結左婚幾年,大家都有工作. 有左小朋友之後我覺得大家關係有D唔同左. 我會為瑣碎事多左怨言. ...

你好幸福呀!
你要俾佢知你有幾欣賞丶有幾重視佢,
唔好話大家心知就得,
男人好膚淺,
一定要講出口或行動表達。

大宅

2019勳章

soso1227 發表於 19-1-6 16:35
你好幸福呀!
你要俾佢知你有幾欣賞丶有幾重視佢,
唔好話大家心知就得,

其實男同女都可以好膚淺 太家都要開口讚多d對方