夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同老公拍左十年拖先結婚,結婚前佢都係脾氣火爆既人,但次次發完脾氣都會好快TUM返我。
直至個仔出世後,所有野都唔同晒,經常鬧我,我坐緊月既時候,已經因好少事鬧我到我喊,總之呀仔有咩事都係我錯。所謂既有事,只係雞毛蒜皮既事,例如呀仔半夜醒、食野食得唔好。我影呀仔相同VIDEO,佢就話我自私,淨係掛住SHARE D相比人 ,其實我影黎都係比自己留念,SEND都係SEND比我同佢屋企人,咁都有錯?佢近來成日打我,幾乎次次嘈親都打我,因為我覺得佢經常雙重標準,而且無理取鬧,所以佢鬧親我我都會駁返佢,佢就話我串,唔夠我講就打我,仲衰到話一定要用爆力先解決到問題。

我而家係FTM,生仔前幫佢手做生意。但佢生意無咩起色,成日要借錢,我都幫佢借埋一份,但佢從來無感激我幫佢。呀仔出世後,佢仲成日話我無本事唔識搵錢幫唔到佢,但佢自己又成日喺屋企唔知做咩,生意上既野又唔理,淨係不停怨我幫唔到手。大佬我又要湊仔又要要做家務,邊有咁多隻手?佢成日話我湊仔湊得唔好,咁我話一係我出去搵野做由佢來湊仔,佢又踩我話我做野慢脾氣唔好唔洗兩個月就喊住返屋企。咁又唔得咁又唔得,其實我都唔知佢想點。

我覺得唔可以在同佢生活落去,呀仔仲係BB,但佢成日喺個仔面前打我鬧我,我覺得呀仔好慘。而且我同佢已經溝通唔到,次次有佢講無我講,再唔係就出手打我。

我而家唯一就係為左個仔,唔想佢無個完整家庭,先再考慮下離唔離。同埋雖然佢對我極差,但對個仔好好。我同我呀媽講想離婚(我媽只知佢成日鬧我唔知佢有打我),我呀媽叫我為左個仔唔好離婚,因為男人十個有九個都係咁衰,再識個第二個都未必更好。但我見我身邊朋友D都公都好錫老婆,人地生完仔屋企樂也融融,點解我咁陷呵?自問又無做錯D咩,我先三十幾歲,點可以咁樣過人世???有時我諗情願自己帶住個仔單身都仲快樂。

大宅

chrusluvb 發表於 19-1-4 06:48
我同老公拍左十年拖先結婚,結婚前佢都係脾氣火爆既人,但次次發完脾氣都會好快TUM返我。
直至個仔出世後, ...

樓主你个C6有病叫佢盡快睇医生?跟著改姓賴啦正PK,下次再打你即佈警備案做記錄,快速想定後路啦姊妹?

男爵府

離婚後驚第二個咁衰,埋唔好再嫁囉,日日俾佢打,都唔走?下次打你,報警啦,爭撫養權都有利d
做人,5好難为自己

複式洋房

郁手你都仲忍?佢再打你報警備案啦,費時日後佢同你爭仔仔

子爵府

回覆樓主:

走!

成日被打,你咁都忍得?
因住小朋友都打埋
就算唔打小朋友
在暴力家庭成長
成日見阿媽俾人打
心理都會有問題
你為子女著想
勇敢啲啦

伯爵府

想生BB熱投

個仔日日睇你俾人打,有幾完整?如你唔捨得,你咪唔好同佢講嘢,佢嘈你咪唔好答咀囉。
I am Agent P

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有媽幫手,不要久留

子爵府

打任何人都係犯法的, 快D 報警拉佢坐"花廳"啦!

如果我老豆係咁, 情願唔要依個老豆, 成日見佢兇亞媽打亞媽, 講真的. 如再叫住亞媽都唔肯離開,反而覺得呀媽無用, 連亞媽都嬲埋...... 令自己更孤獨, 更想早早離開這個家庭, 甚至對愛/婚姻有反效果.

男爵府

1. 我覺得你老公之前收斂,可能因為想有後,唔可以激走你,宜家仔都生埋,佢肆無忌憚,露出真面目
2. 佢已經唔係愛妳了
3. 你媽說得不對,男人不是全部這樣的!呢個世界大把男人唔係咁樣㗎。好多好男人,好多幸福家庭㗎。你要比D信心自己

大宅

裝cam+999

大宅

好媽媽勳章

做女人可以容忍有小三,但打 絕對唔可以容忍。如果話個個男人都一樣咁衰,咪唔好要囉。
你個仔成日都睇到你老公打你,他日佢一樣會咁對仔,到時你仲慘。離唔離開你自己決定,但每個女人都應該俾自己一條底線,過哂底線都唔反抗,個男人唔會因為咁對返你好,只會睇死你繼續變本加厲。

大宅

裝針孔CCTV, 報警, 告到佢甩褲! 唔好心軟!

別墅

快D搵份工,經濟獨立,就可以離開火坑⋯⋯

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

Stephen3163 發表於 19-1-4 10:05
快D搵份工,經濟獨立,就可以離開火坑⋯⋯

X2
但可能要等仔返全日學先
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

翡翠宮

比人打都為左保全一個'健康既家'比阿仔所以留底, 係咪硬膠
爸爸打媽媽呢個家庭有幾'健全'

男爵府

我父母關係好差,日嘈夜嘈,但就係為咗「健全嘅家」唔離婚。

作為仔女,我覺得好辛苦,好憎父母。樓主,你老公打你鬧你,如果父母係咁,仔女已經唔係喺你所謂嘅「健全」環境長大。

為仔女好,快D離婚,自力更生,用自己嘅愛養大小朋友。我以過來人身份話俾你知,小朋友喺冇愛嘅家長大,父母關係惡劣,對佢嘅人生喺有好大影響的。佢會好冇安全感,好難信任人,甚至會有情緒病

琥珀宮

家暴喎,走啦

子爵府

回覆樓主:

下次再打你就報警啦,實離得成婚。可能佢孭住成頭家壓力好大,變成失控,但絕對唔可以用暴力啦,黐線! 啲唔威熟既人只會將自己一切失敗歸咎別人

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

只會變本加厲,愈打愈多,

一個字,走
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

首頁

尾頁

跳至