懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

大家訓覺係什麼姿勢?是否懷孕初期平訓側訓冇所謂,中後期就左側訓?另外,我訓覺時成日郁黎郁去,或唔覺意大動作郁,會否整倒個胎?重有成星期先見醫生,好煎熬。

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

[email protected] 發表於 19-1-4 10:33
大家訓覺係什麼姿勢?是否懷孕初期平訓側訓冇所謂,中後期就左側訓?另外,我訓覺時成日郁黎郁去,或唔覺意 ...

Same with u 但平訓舒服d

大宅

回覆樓主:

初期最緊要自己舒服, 訓得先係最重要, 醫生都話訓著左無得理咁多, 同埋有子宮羊水保護無咁易整到個胎, 訓多d先養胎啊

別墅

2019勳章

回覆 dolldollk 的帖子

多謝你。我因為隻腳好攰, 瞓覺嗰陣成日隻腳都會旭嚟旭去或成日轉身, 有時訓著唔覺,醒咗發覺條腰 扭住左,好驚整倒個肚。

別墅

2019勳章

回覆 yen0422 的帖子

平訓,直放兩隻腳時,你有冇覺得個肚 扯住?

我有D扯住,所以棟起曲腳,但係曲腳好累

別墅

[email protected] 發表於 19-1-4 13:08

我只有右邊扯住

大宅

[email protected] 發表於 19-1-4 13:08

我習慣平瞓搵多個枕頭墊腳,肚越來越大慢慢就會變側瞓

男爵府

後期點訓都唔舒服,訓完左又訓右

複式洋房

平訓腰會好痛...側睡就ok

大宅

[email protected] 發表於 19-1-4 13:05
回覆 dolldollk 的帖子

多謝你。我因為隻腳好攰, 瞓覺嗰陣成日隻腳都會旭嚟旭去或成日轉身, 有時訓著唔 ...

我就加cushion墊住, 因為中期太扭我都會唔舒服, 所以墊住著數d

別墅

2019勳章

早前墊枕頭晌腳的,唔知係咪忱頭太高,定係位置唔岩,對腳可以冇血到,攰到痛,半夜要老公幫我按脚,所以我宜家唔敢墊忱頭:(

別墅

2019勳章

你們有冇加高訓開既忱頭,好似"long"高小小個人甘訓?

大宅

[email protected] 發表於 19-1-4 16:49
早前墊枕頭晌腳的,唔知係咪忱頭太高,定係位置唔岩,對腳可以冇血到,攰到痛,半夜要老公幫我按脚,所以我 ...
你試吓搵條幼身好似攬枕嗰啲,唔使太高墊喺膝頭哥底吓睇吓會唔會好啲?我做facial時人哋咁幫我墊又覺得幾舒服

別墅

2019勳章

我 5 個半月,而家都係平訓,又冇覺得扯住或者壓住唔舒服,訓著左會側左或者側右,唔定架。其實我到而家平訓會唔會對自己同 bb 唔好呢

複式洋房

回覆樓主:

17week 時問過醫生佢話訓得舒服同最緊要訓。得。著就得,無話咩時期要訓咩姿勢~我諗d人話後期要打側訓係因為個肚大到你想平訓條腰都唔比你我而家19week 平訓得耐條腰好累

別墅

2019勳章

回覆 Viviluby 的帖子

Thx. 等我試下先

子爵府

2019新春慶豚圓

Mrswong_JM 發表於 19-1-5 10:55
我 5 個半月,而家都係平訓,又冇覺得扯住或者壓住唔舒服,訓著左會側左或者側右,唔定架。其實我到而家平 ...

Same with u

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

中後期見肚喇,就最好左側訓。但長時間固定一個姿勢都無可能,但就左右輪流側訓。

別墅

其實無咩所謂、舒服就得,
去到後期完全唔到媽咪揀,因為BB如果唔中意,佢就會係咁踢你 / 四圍動,直到你就岩一個佢中意既姿勢先會比你訓

別墅

2019勳章

回覆 Shinglo2018 的帖子

你甘講好溫馨, 但又好無奈甘。我重係初期,只係抽住抽住

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊