懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我過下個月就生啦,但在陀b呢段時間都無食葉酸,有無問題架另外我打算俾BB食奶粉,有冇邊隻比較好?

複式洋房

leecting 發表於 19-1-4 11:50
我過下個月就生啦,但在陀b呢段時間都無食葉酸,有無問題架另外我打算俾BB食奶粉,有冇邊隻比較好?
...

醫生沒提你嗎?/你沒問過醫生? 這階段應該要全面補充孕婦營養素了, 葉酸是懷孕初期較重要。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

...

下個月就生,唔食都無所謂了。唔使擔心嘅。

公爵府

2019新春慶豚圓

...

都要生喇,食唔食都冇所謂喇

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

葉酸通常系備孕同懷孕后三個月內食,你都快生喇,唔需要食喇

別墅

2019勳章

頭個幾個月食架,而家唔洗食啦,安心準備BB出世D野啦

別墅

2019新春慶豚圓

葉酸應在懷孕前開始要食,但一般深綠色蔬菜都好豐富,所以唔洗擔心,我BB個時就食illuma,都吸收得好好呀!

別墅

2019勳章

係呀,所以唔需要特別再去食,保持返飲食均衡就可以

大宅

2019勳章

以前d媽媽都沒有特登去吸收葉酸啦,所以無問題既

大宅

...

唔一定要食葉酸既,平時食多D菜都吸收到,安心養胎啦

大宅

2019勳章

平時食菜都已經有架啦,唔洗特登再食,況且最需要個段時間都過左,而家諗下食咩奶粉,著咩片片,睇下仲有咩要買仲好啦

大宅

我陀bb時都沒有食葉酸補充劑的,都一樣係健健康康

大宅

補奶粉都要睇BB適合邊一隻,都要BB夾到先會食得健康

洋房

你吾洗特登去準備奶粉,準備左到時又吾知岩吾岩bb食,會好嘥,bb出世後,醫院果期俾咩奶粉你的bb食,食完冇嘔可以用返果隻奶粉俾bb繼續食。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊