自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我知深圳有大型嘅傢私城,請問有冇人自己度好尺寸上深圳訂造傢私,再自己喺香港請個裝工做組裝?咁係咪會平過喺香港訂造好多呢?

珍珠宮

cherrieloy 發表於 19-1-4 12:17
我知深圳有大型嘅傢私城,請問有冇人自己度好尺寸上深圳訂造傢私,再自己喺香港請個裝工做組裝?咁係咪會平 ...

香港裝工$?好似D師父每小時計,另可能要跟多-個人幫手,—般水電師父500起

水晶宮

brother4 發表於 19-1-4 12:25
香港裝工$?好似D師父每小時計,另可能要跟多-個人幫手,—般水電師父500起
...

我唔知呀,所以問吓有冇人試過咁做

水晶宮

brother4 發表於 19-1-4 12:25
...

以我自己買傢私為例,我仔女間房有張丁字上下格床連書枱,我喺香港買要$12000,但淘寶見$5000左右已經買到差唔多款,大前提係,喺香港訂造都係喺大陸做好運落黎組裝,不過喺香港訂就包送貨包安裝

珍珠宮

cherrieloy 發表於 19-1-4 14:35
以我自己買傢私為例,我仔女間房有張丁字上下格床連書枱,我喺香港買要$12000,但淘寶見$5000左右已經買到 ...

朋友也淘宝定傢俬,约咗師父上門最後甩底,佢自己來,—樣小朋友床,佢用咗-日時間砌

大宅

cherrieloy 發表於 19-1-4 14:35
以我自己買傢私為例,我仔女間房有張丁字上下格床連書枱,我喺香港買要$12000,但淘寶見$5000左右已經買到 ...

喺大陸訂怕唔怕投訴無門

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我知深圳有大型嘅傢私城,請問有冇人自己度好尺寸上深圳訂造傢私,再自己喺香港請個裝工做組裝?咁係咪會平 ...

深圳訂做傢俬佢地會有人可以幫安裝架, 你訂果時可以問佢地

大宅

魔怪媽媽 發表於 19-1-4 14:49

我個時間野,香港有鋪,包裝,3個人都裝成日

水晶宮

魔怪媽媽 發表於 19-1-4 14:49

不過我諗佢地做得香港人生意都會有裝工安排,最多要加少少錢,你係咪訂過?有冇邊間信譽好可介紹吓?

水晶宮

訂購時叫佢地安排埋安裝,師夫通常是黑工(大6人)落來裝

水晶宮

寶. 發表於 19-1-4 14:42
喺大陸訂怕唔怕投訴無門

會,我試過,欲哭無淚

水晶宮

mimi005 發表於 19-1-4 14:59
會,我試過,欲哭無淚

所以要搵間信譽好,最好有識人幫襯過

子爵府

cherrieloy 發表於 19-1-4 14:58
不過我諗佢地做得香港人生意都會有裝工安排,最多要加少少錢,你係咪訂過?有冇邊間信譽好可介紹吓?
...

我做果間 有包大陸師傅安裝同香港師傅(加小小錢),佢都有三間分店,有間細鋪直頭係羅湖口岸

水晶宮

shanhaha 發表於 19-1-4 15:31
我做果間 有包大陸師傅安裝同香港師傅(加小小錢),佢都有三間分店,有間細鋪直頭係羅湖口岸
...

可唔可以比資料我?收貨滿意嗎?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cherrieloy 發表於 19-1-4 14:58
...

我4年前訂啦用到依家, 我要搵下仲有冇咭卡, 不過你要問清楚係咪香港有舖頭先好訂

水晶宮

shanhaha 發表於 19-1-4 15:31
...

我屋新裝修,一共用左2⃣️間大6公司,一個 good , 1 個激到我顛左,所以一定要找信譽好的

子爵府

cherrieloy 發表於 19-1-4 15:31
可唔可以比資料我?收貨滿意嗎?

Pm左你,我無係香港做過比較唔到,我係覺得ok既....而且跟進好足

子爵府

mimi005 發表於 19-1-4 15:50
我屋新裝修,一共用左2⃣️間大6公司,一個 good , 1 個激到我顛左,所以一定要找信譽好的
...

點激氣法呀?

大宅

shanhaha 發表於 19-1-4 15:52
Pm左你,我無係香港做過比較唔到,我係覺得ok既....而且跟進好足

我都想要啊!遲D都要訂製家私

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至