夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

2019勳章

我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都想留住個人。結果成家人都知道呀爸有外遇,佢仲可以大無私樣甘去搵個女人,當呀媽無到。之後我同呀哥同呀爸傾過無數次,呀爸寧願離婚,都唔肯放棄出面個女人。每日放工反黎沖涼換衫就出去,呀媽煮埋飯,開到口叫呀爸食飯,都唔肯留低。每日收工>反黎換衫>出去>反黎訓教>反工>收工,難聽啲講,只係反黎訓,訓醒就走。最後我同呀哥忍唔到,趕走左呀爸。以為呀爸會知道錯,會反反黎,但最後佢同個女人出去租樓住。請問各位,作為仔女既,可以做啲咩。。?

洋房

2019勳章

betty418 發表於 19-1-5 02:19
我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都 ...

離婚啦,兩兄弟好好孝順呀媽
小心唔好你老豆又生兩件,到時無收入返嚟r你兩兄弟

複式洋房

2019勳章

呀爸都做得幾絕,似乎冇彎轉咁;現階段三母子要互相扶持,齊心團結,睇吓佢下一步想點!

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

放他走啦,祝福佢哋。希望他之後生活過得好。 其實一個男人踏咗隻腳出去,都好大賭博。 多啲陪下媽咪,叫她識下其他朋友,打下麻雀,去下旅行。 可能有一日,爸爸返轉頭,你哋掉轉頭唔接受他lu...

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

個心系會掛住唔捨得,實際d最緊要你地生性,有經濟能力維持個家,否則你媽咪會更加辛苦。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

關心阿媽

伯爵府

回覆樓主:

放佢走,你地咁大個,理應是他享受日子既時候,但佢要選擇出去租樓住,繼續捱世界 ,咪祝佢好運。
陪媽媽多d,帶佢出去玩,見識吓呢個世界,
不要讓她感到孤單。

大宅

放佢走。黑心d講,你爸爸年紀也不少啦,留番嗰老人俾人照顧囉。又養少個。
加上你哋又已長大,你媽媽唔離婚主要係面子過唔去,比d信心佢過單身自由生活啦!

子爵府

女人最唔甘心係, 可以同你共患難, 偏偏共唔到富貴, 唔係妳的錯, 媽媽, 作為媽媽, 妳做得好好, 無論如何, 我們會照顧妳到老, 媽媽, 近來妳試左, 日日做好哂家務, 煮埋飯洗埋衫, 他都無留戀到, 無感受到妳的真心, 那麼為著愛自己, 放佢做佢認為想的事, 就當係緣盡吧! 媽媽, 我們愛妳

大宅

2019新春慶豚圓

我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都 ...

唔駛理你爸爸,放佢出去啦,多d 時間陪媽咪,叫媽咪多d 同朋友去街,你地孝順媽咪佢會知道的, 比d 時間你媽咪去消化同接受呢個事實。 我爸爸都係咁, 我媽咪都用左幾年時間先好返d, 最可笑既係,我爸最後係比出面既女人嫌棄,攪到人財2失,都算係報應了。

珍珠宮

回覆樓主:

你爸爸會回來,不過老了身體有病才回來

珍珠宮

回覆樓主:

要走都留唔住~由得佢去~最梗要唔好有手尾跟!不過層樓係邊個名?
上當年我老公個賤老豆都係咁,出面有女人,一早就丟低頭家唔理,呃埋我99離婚,最後仲搬走埋,條人渣依加老啦~無錢,就番尼話要爭番層樓,仲要我老公養佢,話仔養老豆係應份喎~
仲想帶個二奶番尼住~
總之就係一個大麻煩~
唔知樓主同自己爸爸本身有無感情呢,我老公話佢自出生,佢個賤老豆係無理過佢,仲試過佢係度做功課,佢老豆係度睇咸片,真係變態~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

可能好早婚,未見過女人,呢次比佢隅到,等佢玩完會回頭

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果係我,就多D照顧阿媽,
時間丶金錢俾阿媽,
唔會再理阿爸,
反正佢唔希罕個家。

大宅

回覆樓主:

我當年,換鎖,冇再叫過佢一聲,見面冇應佢。後來同家人搬走。佢而家又老又冇人理,又冇錢。
咁多年我都仍然覺得:兩個字「抵死」。
玩女人要有代價,想出面玩一個,屋企果個當工人,邊有咁著數,我一定一腳伸佢出街,斷絕父女關係。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

一句, 唔好比佢番黎. 唔使認佢做老豆. 多年恩情, 當你呀媽死的, 無得原諒.

雖然我好唔認同, 有 d 女人就好似你呀媽, 死都要个老公响度, 但响度又唔係理自己, 當屋企酒店, 自己就甘願做工人位置, 但好多女人都係咁.

我直頭叫佢走, 我地離婚. 理得佢同出面个女人點, 好又好, 唔好又好, 唔關我事, 恩斷義絶, 唔使做你老工人, 多謝.

別墅

留唔到個心,都想留住個人。
都冇意思啦,就算返左黎,你認為就係一個完整既家庭?兩個冇左感情既人仲要朝夕相對,咁樣先係懲罰。
現階段照顧好媽咪才是重點。

大宅

樓主,小三是大陸女人嗎?如是,真是恭喜你老豆!

大宅

2019新春慶豚圓

hkvcar 發表於 19-1-5 22:23
樓主,小三是大陸女人嗎?如是,真是恭喜你老豆!

樓主我想到你媽咪一定係一位賢良淑德又非常傳統既一位好媽媽?好彩重有兩個咁生性仔仔,就快過年有時間最好帶媽咪出去旅遊散吓心!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊