婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

99幫我坐月7日,呢段時間感激99幫我煮飯 ,照顧bb換片餵人奶就自己做返 !我知佢為我好,但太霸王,一定要聽佢講 ,唔聽就發脾氣,好難頂 !迫我食蛋,我話發炎唔食 , 99話一定要食,未聽過食雞蛋會發炎!中醫話我燥有傷風唔好補 ,99迫我補 ,中醫信唔過 , 唔聽佢話 ,坐月一定衰我自己攞黎,不停講佢朋友啲新抱唔聽99講,攪到體弱多病,好煩,忍,知佢有心 !大女唔聽佢講,又發脾氣話我唔識教女,忍知佢有心!唔比返娘家,就算睇醫生經過探家人坐10分鐘都唔得,佢話怕吹風,呢件事佢發脾氣走左去幾日,叫我搵娘家幫手湊!我清靜啦,過幾日99搵c6話想過黎幾日 ,條件要我親自開口搵99,99先過黎,我唔想佢過黎 ,娘家話就下99 ,老公又唔想99唔開心 ,冇謂咁薑 , 我都照做 , 琴日娘家視象想望下bb,又比佢話,對bb隻眼唔好,望幾秒都唔比 ,想點,娘家唔比返電話都唔比睇 !呀b甩襪 ,好嬲話我冇讀過書,凍到個孫 !我頂唔順,佢用過m巾唔記得掉,我當看不見,因為我知唔小心,不停幫呀b著到北極咁生熱非,叫佢聽醫生講又話人地讀死書,佢淨係信自己 !忍忍忍,直到佢好惡話我冇讀過書,我晚上就同99講呢排天氣寒冷,你太辛苦,你都要返屋企睇62,我地自己識照顧手,唔洗再黎 !我打算之後比佢感受下會唔會好賤 , 99想視象呀b就同佢講唔好睇,整親呀b隻眼,6299經常玩視象睇孫 !返男家我就話怕吹風 !

ingrid000    發表於 19-1-7 09:38

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

睇你99對你幾好
但系睇電話我覺得你同佢講2min甘之後吾比睇
因爲好像我甘 我吾會比小朋友睇電話 甘6299有時會比佢睇
我發現都會罵架 但特別情况都會比小朋友睇
你解釋下 佢會明

子爵府

你99 鍾意擺款,好煩。好彩唔係同住,唔係想避都避唔到。

子爵府

回覆樓主:

咁都叫好
俾我Day 1 已經請走佢
佢咁控制狂點相處?
用工人算吧啦
奶奶過嚟每次唔好多過一粒鐘。你忍耐力已好好

複式洋房

睇哂。除左幫手煮飯之外我唔覺得佢好喎,咁差煩一早要請走佢啦!你用返相同方法對佢都完全唔過份呀,佢都唔識尊重你家人

男爵府

你奶奶非常唔尊重你屋企人。點解番娘家同同娘家視像要得佢批淮。多多藉口阻撓樓主同BB跟娘家建立關係,自己衰了又唔認反而要樓主講sorry。

呢類奶奶最難搞,假關心真獨裁,係我就保持距離。

以其人之道,還治其人之身,都係一個唔錯的辨法。等佢知你唔好蝦。

公爵府

回覆樓主:

99針對親家

子爵府

唔衰唔賤格,支持

男爵府

YKU_123 發表於 19-1-5 08:05
99幫我坐月7日,呢段時間感激99幫我煮飯 ,照顧bb換片餵奶就自己做返 !我知佢為我好,但太霸王,一定要聽 ...

你奶奶非常自我,同哩種人住埋一齊情緒都會出問題。

大宅

回覆樓主:

救命…如果係我…我一早癲咗…樓主你都要寬心…

公爵府

回覆樓主:

不許返娘家....怕有風,香港的風去哂娘家 ? 不許親家視像睇bb ? 怕bb壞眼 ? bb正在睡覺 ....如何壞眼 ? 咁親家上門來睇bb可以啦 ? 如果99再反對就太明顯玩針對啦 ?

男爵府

又一搬龍門99!

男爵府

MeowMuiMui123 發表於 19-1-5 13:21
你奶奶非常唔尊重你屋企人。點解番娘家同同娘家視像要得佢批淮。多多藉口阻撓樓主同BB跟娘家建立關係,自己 ...

佢唔會覺得自己錯 ,我有時諗佢係未真心為我好 ?佢樣樣都講到為左我好,為個孫好先咁做,但佢令我冇自由,要樣樣跟佢個套同說話做,又鬧人,埋怨,好麻煩 !

男爵府

美之選468 發表於 19-1-5 17:11
不許返娘家....怕有風,香港的風去哂娘家 ? 不許親家視像睇bb ? 怕bb壞眼 ? bb正在睡覺 ....如何壞眼 ? ...
娘家怕左佢,有佢在都唔敢上黎

珍珠宮

做得好,要企硬,支持你

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

由佢發脾氣話唔上黎果日,我諗我已經開香檳慶祝
坐月唔係坐監,唔洗乜都唔洗唔準、乜都要99 批准連返娘家都要管,一定byebye
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

偽善,霸道,無常識 ,叫佢返去幫老爺,老爺緊要d

男爵府

我99都係呢種人,極似,心地唔壞,但要你咩都聽晒佢話,可能我老公,同埋我老爺都係幾十年來都聽晒佢話,所以佢接受唔到人哋唔聽佢講,有一刻我頂唔順,我同老公講,做人都要有返啲立場,否則一世做走狗,我唔想一世好似你地咁做走狗,經過幾次,有時我會企得好硬,佢開始唔敢再逼我我好相信一句說話,有時人哋咁對你,因為你比人哋咁對你

水晶宮

BK Milk勳章

YKU_123 發表於 19-1-5 08:05
99幫我坐月7日,呢段時間感激99幫我煮飯 ,照顧bb換片餵人奶就自己做返 !我知佢為我好,但太霸王,一定要 ...

好係要尊重
但係時候制下99
要俾99知
邊个話事
日後有咩自己搞
人係會變
我99都變左好多
就係我企得夠硬

首頁

尾頁

跳至