自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

見星期日有d唔舒服,附近又得盈x一間醫務所有開,所以就去睇,門口姑娘態度好好,一入房個醫生就一句野:有乜幫到你?之後我自己講有乜唔舒服個d,佢就一路打字無望過我,之後問我有冇發燒,我話有時37.6,有時38,佢即刻勁惡咁話,37.8以上先叫做發燒囉。
第一次遇到d態度咁差既醫生,雖然我係用醫療卡睇,但佢d態度好似我殺左佢全家咁,原本已經病,之後宜家個心真係好唔開心

象牙宮

bianbb 發表於 19-1-6 17:40
見星期日有d唔舒服,附近又得盈x一間醫務所有開,所以就去睇,門口姑娘態度好好,一入房個醫生就一句野:有 ...

其實集團式醫生我真係已經唔敢入去睇
好多年前又係星期日冇得揀入去睇, 結果食咗一次藥 勁唔舒服,……
同埋佢哋 好似打緊一份工咁( 雖然我知道做任何職業都係打緊工), 完全唔細心睇下病人有乜嘢問題

wcpcelia    發表於 19-1-7 15:55
Poyau    發表於 19-1-7 15:08
幸福可以好簡單

象牙宮

見星期日有d唔舒服,附近又得盈x一間醫務所有開,所以就去睇,門口姑娘態度好好,一入房個醫生就一句野:有 ...

我記得上次睇嗰個醫生電腦係玩緊接龍

Poyau    發表於 19-1-7 15:08
noodleTT    發表於 19-1-6 23:41
jpwy    發表於 19-1-6 17:46
幸福可以好簡單

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章

回覆 bianbb 的帖子

"...囉"~ 個醫生 應該 是好後生

象牙宮

jpwy 發表於 19-1-6 17:47

係……
我明白星期日要返工專業嘅醫生個個都唔想返
咁一定係一啲冇得選擇嘅醫生返㗎啦

Poyau    發表於 19-1-7 15:09
jpwy    發表於 19-1-6 17:50
幸福可以好簡單

別墅

jpwy 發表於 19-1-6 17:47

係呀,個樣望落30左右
乜都有個囉字,總之成個態度係我累佢要返工咁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁衰嘅醫生, 遲早比人投訴到無醫生做。

子爵府

前排我帶個女睇兒科叫方x華的男醫生!態度差到 我想爆粗!
後來我上網睇某網站對佢D評價 好多係惡劣態度!

水晶宮

你咪串番佢轉頭, 講: 醫生, 我只係講36.7度及有時38度, 都無講係咪發燒。 有無發燒你有專業知識, 唔識我講呀?
天空之城, 快樂之地

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好耐之前睇過一個醫生,態度不可-世咁,我已經唔舒服,卒之頂佢唔順開佢拖,我話我唔睇啦,嚇到佢死狗咁道歉

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

BBJOJO 發表於 19-1-6 17:43

有次我帶仔睇,
醫生都有耐性同細心,仲即時上網check 啲圖俾我睇
但就見到開緊馬會個page
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

象牙宮

lailaiha 發表於 19-1-6 18:27
有次我帶仔睇,
醫生都有耐性同細心,仲即時上網check 啲圖俾我睇
但就見到開緊馬會個page :hap ...

你呢個message再讚緊佢定係
幸福可以好簡單

大宅

2019勳章

回覆樓主:

上次又係去盈x,公司醫療卡,感冒兼扭到手,果e生話一次睇一樣 ,無言,奈何要病假证明,冇計

大宅

熱血勳章

BBJOJO 發表於 19-1-6 17:43

咁差

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

姓 shum?

侯爵府

係咪葵青區?

男爵府

2019勳章

幾年前又係星期日又係盈x,個醫生好似急口令咁問野,2分鐘睇1個症,最慘係有個婆婆聽唔到醫生d急口令,佢重複左1次急口令之後婆婆都係聽唔到,之後個醫生係度發脾氣!
唔好為d無醫德既唔開心!好好休息!

男爵府

2019勳章

終極熊貓 發表於 19-1-6 18:49
係咪葵青區?

我個次係葵芳

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

衰到咁

侯爵府

~phyllis~ 發表於 19-1-6 18:54