懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

我最後嚟M係29/11,我發覺bingo咗之後,我3/1號打去母嬰院,佢俾個期我係27/2,佢叫我要去埋醫院留位,咁我4/1即刻去威爾斯做登記啦,佢俾我個日期係25/2
我以為兩間點都會有一間喺一月尾有得睇啦,點知兩間都要2月尾果陣都12W幾,會唔會太遲?我諗我都算早打去㗎啦,都要隔咁耐先睇得大家係咪都係咁?
我搵咗個私家醫生想佢幫我生,佢仲後d,要9/3號先有位俾我睇,我即刻打去仁安搵個醫生幫我照下,嚟緊禮拜六有得睇,果幾間隔咁耐先有得睇,想求個安心早d照下個b真係要花d心機

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Kinkikuk 發表於 19-1-8 10:30
我最後嚟M係29/11,我發覺bingo咗之後,我3/1號打去母嬰院,佢俾個期我係27/2,佢叫我要去埋醫院留位,咁我4/ ...

政府係咁,我12周唐篩,17周先產檢,之前的照閃閃係要自己約私家的。

大宅

我最後嚟M係29/11,我發覺bingo咗之後,我3/1號打去母嬰院,佢俾個期我係27/2,佢叫我要去埋醫院留位,咁我4/ ...
政府係咁,我都係12w初診,仲要淨係見姑娘唔係見醫生

別墅

2019新春慶豚圓

我都係呀,威院安排十二週驗唐氏,之後要到三月尾才見醫生,我五月尾預產。後來向健康院醫生反映過我做過手術,威院才將我個醫生期提早到一月尾咋,真的要靠私家產檢,唔係有排等

大宅

回覆樓主:

我都係咁架, 佢地一邊都預你自己會搵私家睇, 我第一次係13w去政府check唐氏, 健康院都成14週

別墅

2019勳章

政府醫院係咁,我噚日返去復診,個醫生仲好hea好唔專業,話我BB心跳慢得90幾,乜可能心跳慢都有,解釋唔到,就算流產都有可能,又無乜安排,嚇到我即刻去仁安睇,BB心跳140+不知幾正常,無事無乾嚇你一餐

大宅

我最後黎M係30/11
都諗住威院生, 但仲未去登記...諗住今個星期六先
睇番其他人都係Week13唐篩, Week18左右產檢
我自己都會去診所照, 所以唔係太擔心

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

政府醫院系咁架,如果你唔放心既話,可以先去私家睇一次

複式洋房

2019勳章

camille_wilson 發表於 19-1-8 10:38
政府係咁,我12周唐篩,17周先產檢,之前的照閃閃係要自己約私家的。

我仲以為會個零月keep住睇下bb健唔健康添

複式洋房

2019勳章

Viviluby 發表於 19-1-8 10:52
政府係咁,我都係12w初診,仲要淨係見姑娘唔係見醫生

見姑娘睇唐氏?

複式洋房

2019勳章

山竹仔 發表於 19-1-8 15:16
我都係呀,威院安排十二週驗唐氏,之後要到三月尾才見醫生,我五月尾預產。後來向健康院醫生反映過我做過手 ...

我見有d媽媽兩個禮拜睇一次,同私家隔住一個禮拜咁睇,唔通要嚴重果d先會咁?其他就要幾個月睇一次?咁touch wood中間時間有咩問題都唔知㗎喎

大宅

Kinkikuk 發表於 19-1-8 16:44
見姑娘睇唐氏?
見姑娘時佢知我自己喺私家做T21,都直頭唔使約政府唐氏,不過就即刻俾期我飲糖水

複式洋房

2019勳章

aamanyu 發表於 19-1-8 15:58
政府醫院係咁,我噚日返去復診,個醫生仲好hea好唔專業,話我BB心跳慢得90幾,乜可能心跳慢都有,解釋唔到 ...

真係嚇死人我之前腎炎留醫,幾個實習醫生攞咗陪超聲波幫我睇,點知連用都唔識用,互相喺度問點開機,點print相。。。所以政府醫院真係好隨機睇下你遇唔遇到個好醫生

複式洋房

2019勳章

fungenergy 發表於 19-1-8 16:07
我最後黎M係30/11
都諗住威院生, 但仲未去登記...諗住今個星期六先
睇番其他人都係Week13唐篩, Week18左右 ...

佢寫9-12月高峰期呀,希望你都有床位啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

Kinkikuk 發表於 19-1-8 16:59
佢寫9-12月高峰期呀,希望你都有床位啦

我今日都去左威院排, 同你個期一樣, 係2月25

水晶宮

政府正常

所以睇私家

複式洋房

2019勳章

fungenergy 發表於 19-1-9 13:59
我今日都去左威院排, 同你個期一樣, 係2月25

隔咗咁多日都一樣到時見~~

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

先去仁安睇下先,排到日期,去產檢都有排等。

大宅

Kinkikuk 發表於 19-1-8 16:44
我仲以為會個零月keep住睇下bb健唔健康添

政府醫院。。。如果佢俾你keep住個零月睇下bb,你會仲擔心
威院通常只會俾一次唐氏期同一次見醫生,其餘的檢查會在健康院做,如果你想keep住見下bb嘅記得搵定私家醫生了
但放心,登記左威院就一定會有床位俾你的
加油

複式洋房

2019勳章

hontari 發表於 19-1-9 21:24
政府醫院。。。如果佢俾你keep住個零月睇下bb,你會仲擔心
威院通常只會俾一次唐氏期同一次見醫 ...

原來係咁,謝謝你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊