懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

第一次去見姑娘時,
姑娘講左句”吓,咁後生就生第二個””你廿幾歲咋?””上一個小朋友依家幾好嗎?”

其實可能姑娘無咩意思嘅,
只係大肚之後情緒比較敏感,聽到只後好唔開心,有啲唔太敢自己一個再去產檢.......

因為唔知可以同邊個講,所以上嚟呻下

大宅

回覆樓主

補充:佢重問我BB係咪同一個爸爸... ....
果時C6坐左係我格離

男爵府

2019勳章

Ma12345 發表於 19-1-8 13:47
第一次去見姑娘時,
姑娘講左句”吓,咁後生就生第二個””你廿幾歲咋?””上一個小朋友依家幾好嗎?”

哇..邊間姑娘咁樣?
有時講果個未必有心,
但聽果個就會唔舒服,
特別懷孕情緒敏感,
我都係廿幾歲,第二胎

大宅

s196300 發表於 19-1-8 13:55
哇..邊間姑娘咁樣?
有時講果個未必有心,
但聽果個就會唔舒服,

QE明白佢未必有心,但聽到真係好唔舒服

男爵府

2019勳章

Ma12345 發表於 19-1-8 13:54
果時C6坐左係我格離

如果佢講埋呢句就真係好有問題,就算係因為咩特別原因要咁樣問,都應該要先請爸爸出去。
我果時見姑娘,姑娘問啲敏感問題會擺係最後問同會請爸爸出去,例如問平時夫妻感情狀況啊,性生活之類等等..

大宅

果時C6坐左係我格離

呢條問題佢地好似係會問架, 我之前化學左, 佢地當我第2胎都係問爸爸係咪同一個人咁, 唔使太介意, 好話唔好聽都唔會再見到佢 次次都唔同人, 又有時去下健康院

公爵府

2019新春慶豚圓

果時C6坐左係我格離

Wa,咁都問得出口,真係服咗佢,咁8啩

大宅

s196300 發表於 19-1-8 13:59
如果佢講埋呢句就真係好有問題,就算係因為咩特別原因要咁樣問,都應該要先請爸爸出去。
我果時見姑娘,姑 ...

果D有請爸爸出去

大宅

dolldollk 發表於 19-1-8 13:59
呢條問題佢地好似係會問架, 我之前化學左, 佢地當我第2胎都係問爸爸係咪同一個人咁, 唔使太介意, 好話唔好 ...

唔知點解今胎無安排健康院所以我出左去搵私家睇

大宅

Ma12345 發表於 19-1-8 14:04
唔知點解今胎無安排健康院所以我出左去搵私家睇

你有無打去健康院呀? 我係拎左政府醫院期再打去健康院約架, 佢有個新症預約電話

大宅

dolldollk 發表於 19-1-8 14:07
你有無打去健康院呀? 我係拎左政府醫院期再打去健康院約架, 佢有個新症預約電話
...

佢無同我講喎都22w啦,重可唔可以約?

大宅

Ma12345 發表於 19-1-8 14:18
佢無同我講喎都22w啦,重可唔可以約?

無呀, 個時都係fd提我先知haha, 你可以打去就近既健康院約新症hotline問, 應該ok, 我之前見新症都有d個肚好大既媽媽~拎返d孕婦維他命都好麻

大宅

dolldollk 發表於 19-1-8 14:20
無呀, 個時都係fd提我先知haha, 你可以打去就近既健康院約新症hotline問, 應該ok, 我之前見新症都有d個肚 ...

等我打去問下先唔該你

大宅

果時C6坐左係我格離

問呢句真係好衰!
「BB係咪同一個爸爸?」
咁都問得出既?
呢個姑娘戴有色眼鏡睇人,
邊間健康院?

大宅

chubama 發表於 19-1-8 14:29
問呢句真係好衰!
「BB係咪同一個爸爸?」
咁都問得出既?

QE呀

大宅

「BB係咪同一個爸爸?」<< 理直氣壯同佢講同一個爸爸同一個老公!問番佢咁你有幾多個爸爸?係D咩人,講番D咩野

複式洋房

第一次去見姑娘時,

後生惹人羨慕啦,樓主諗多左,能後生生仔的不算多數嘛,大家都會羨慕為主,你反而諗相反了(emoji)恭喜樓主,以後人未老,小朋友已長大,更多人羨慕tim

大宅

2019新春慶豚圓

第一次去見姑娘時,

後生生好呀 湊仔要好多精力

大宅

Ma12345 發表於 19-1-8 13:59
QE明白佢未必有心,但聽到真係好唔舒服

比我就小小佢

大宅

第一次去見姑娘時,

我都明,我都係又有左第二胎,有時大住大b在加肚大大都好多人望同問,睇你好後生炸wow同有啲唔友誼眼光咁我都懷疑係咪自己太敏感.成日出街都比人話咁後生就有左咁。有時搞到好大壓力。明明自己都2字頭,又鍾意小朋友。生又關佢地咩事。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊