夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

我系一位九十後既媽媽,有個一歲大既女女
同樣有一位九十後既c6,呢次系我第一次開post,因為心入面太多委屈,問題一直一直就處於我地二個之間,c6背景複雜,而佢既媽媽我既99系我地拍拖前已經早登極樂。我亦十分難過,問題在於c6的屋企人,以前,c6曾岀軌,我傷心難過,將佢趕走,然後我系家人群組到問,c6岀軌我可以點做?換來既系一句你地二個人既事五好煩到啲老人家,

民房

FkUUu 發表於 19-1-8 17:08
同樣有一位九十後既c6,呢次系我第一次開post,因為心入面太多委 ...

c6長期有酗酒問題亦曾對我家暴過,每一次佢做錯事,c6既屋企人就會打比我,叫我原諒佢比多次機會佢,每次佢屋企人都比好大壓力我,前幾日佢又喝醉酒翻黎,對我郁手,過幾日後,我完全感覺五到佢既悔意,佢屋企人又打黎,竟然話我對佢好似狗甘命令佢,話我次次都叫佢走,語氣五好,我當堂覺得點解可以甘樣黎屈我,我想問,你個孫系我屋企,打爛哂我所有野,電話掉爛五只一部,入廚房拎刀,我可以向邊個求救?我除左叫佢走我無哂辨法,加上之前既一句二個人既事五好煩到老人家,令我吾敢再講再岀聲話比佢屋企人知

民房

FkUUu 發表於 19-1-8 17:08
同樣有一位九十後既c6,呢次系我第一次開post,因為心入面太多委 ...

打電話黎罵我點解五聽你地電話,我想問問大家,當你小朋友病,加上被c6嚇到半夜驚醒,你哄緊佢訓既時候點樣可以聽到電話?我五系有時間有到每分每秒都睇住個電話,錯過你既電話五系有心,而系點解甘樣都可以拎岀黎講,c6系我屋企人面前對我呼呼喝喝,我系咪又要拎岀黎同你講,翻到屋企好似大爺甘,食飯連整翻都熱都五識,我覺得連工人都不如
同我講我五系幫邊個,但我聽得岀你打黎系想話我知,我對你個孫五好
今次打到我口腫面腫,亦叫我原諒,下次呢?
我已經比過無數機會佢,換來甘既下埸,,,
以後既路點行點走,我真系五識,,,

子爵府

FkUUu 發表於 19-1-8 17:09
c6長期有酗酒問題亦曾對我家暴過,每一次佢做錯事,c6既屋企人就會打比我,叫我原諒佢比多次機會佢,每次 ...

仲唔走留返過年咩

民房

善宜 發表於 19-1-8 17:12
仲唔走留返過年咩

委屈到喊,半夜成日發夢

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

打老婆的男人要不得,快D同個仔走喇,舊的唔去,新的唔來,前途在你手

子爵府

FkUUu 發表於 19-1-8 17:10
打電話黎罵我點解五聽你地電話,我想問問大家,當你小朋友病,加上被c6嚇到半夜驚醒,你哄緊佢訓既時候點 ...

快點秘密找保護婦女團體, 婚姻求助(我指係離婚後可以住邊等的協助), 找區議員求助, 要有報警的打算.

打人不要得, 係犯法, 快點拉佢.

別墅

回覆樓主:

要好好愛自己。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

酗酒丶家暴,你唔報警拉佢,
已經係對佢好容忍,
唔需要聽佢嗰邊屋企人廢話,
其實佢唔改,冇可能行落去

大宅

回覆樓主:

趁後生,快d離開。打老婆既男人唔要得。

民房

soso1227 發表於 19-1-8 17:24
酗酒丶家暴,你唔報警拉佢,
已經係對佢好容忍,
唔需要聽佢嗰邊屋企人廢話,

我真系覺得好委屈,我以前以為佢屋企人好講道理,對我亦五錯,原來只系煙幕,我真系好五明白,佢個孫犯下既錯,要我黎受我黎教
你翻工搵錢系你既責任,我用盡所有方法黎叫佢介酒都系無用,當我以爲自己做得好好既時候,一個電話打黎話我做得五好,,真心難過委屈

瑪瑙宮

FkUUu 發表於 19-1-8 17:10
以後既路點行點走,我真系五識,, ...

做乜打你你唔報警? 點行? 重有乜點行? 走喇.

洋房

FkUUu 發表於 19-1-8 17:29
我真系覺得好委屈,我以前以為佢屋企人好講道理,對我亦五錯,原來只系煙幕,我真系好五明白,佢個孫犯下 ...

樓主好慘,比起你嘅遭遇我真係小巫見大巫

民房

Nancy20090615 發表於 19-1-8 17:39
做乜打你你唔報警? 點行? 重有乜點行? 走喇.

我當日已經執警,警察只會調解叫其中一方走,轉介比其他機構

瑪瑙宮

FkUUu 發表於 19-1-8 17:40
我當日已經執警,警察只會調解叫其中一方走,轉介比其他機構

咁警方都有建議轉介你比 d 機構?

咁你快 D 搵社工. 重同佢一齊, 等佢打多你幾多鑊?

佢男家人打黎你炸帝應付住先, 怕佢黎搶孫, 你鋪好後路就離開.

伯爵府

回覆樓主:

佢屋企人就吾洗咁在意,吾聽電話吾理就得,但你俾人打就大件事,你有冇工作,返娘家

大宅

你仲後生 快D走
准備做單親媽媽 好傍徨

侯爵府

畀面勳章

報警丶離開佢

民房

肥肥寶 發表於 19-1-8 18:04
佢屋企人就吾洗咁在意,吾聽電話吾理就得,但你俾人打就大件事,你有冇工作,返娘家
...

我地一家三口就系住系我娘家,62另有新歡,而佢老婆吾中意我地,所以無理過我地,更五系同住!而系我覺得佢屋企人一啲都無在意無比佢個孫打,無翻工全職湊小朋友

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我會趕佢走 離婚

唔怕自己一個人 唔怕一個破碎家庭

最怕係拖住一個炸彈 隨時爆

為左你同小朋友仲有娘家安全 你真係要愛自己多一點

首頁

尾頁

跳至