懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

自從24週之後就訓得好差,已經用緊大U睡枕,盡量側身訓,但手腳一路訓就一路好痺,成晚都係咁轉左轉右訓,好醒訓,起身好似只係訓左三四個鐘咁,第二日返工好攰。以前我係一覺訓天光既。諗起仲有差唔多3個月都係咁or個肚愈來愈大而會仲差就頭都痛。有無jm 都係咁?有無d咩辦法可以訓得好d?

公爵府

2019新春慶豚圓

luf11 發表於 19-1-9 10:22
自從24週之後就訓得好差,已經用緊大U睡枕,盡量側身訓,但手腳一路訓就一路好痺,成晚都係咁轉左轉右訓, ...

有,可以講基本都會咁,愈後期愈難頂,嗰時成日會叫c6 幫手按摩下

複式洋房

咁除左按摩,有無話食d咩手腳無咁痺?我c6成日都飛,一個月有超過一半時間唔係香港,夜晚抽筋、痺都要靠自己。。

複式洋房

回覆樓主:

醫生淨係話隻手掌向下擺低咁訓,同埋對腳墊高,會愈黎愈辛苦,但為左bb要加油!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

littlebbying 發表於 19-1-9 19:21
醫生淨係話隻手掌向下擺低咁訓,同埋對腳墊高,會愈黎愈辛苦,但為左bb要加油!!
...

係亞,要加油,都係咁㗎喇

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

點解咁痺既?不如你下次見醫生既時候問下佢

大宅

2019新春慶豚圓

我由 22 週就開始手痺,到我 32 週兩手一腳都係成日痺時... 我已經習慣咗
醫生只會講生咗就好啲 / 睇下生完之後有無好轉,再嚟睇

複式洋房

回覆 littlebbying 的帖子

好呀,唔該你, 我今晚試下。

複式洋房

我要做媽媽 發表於 19-1-9 21:51
點解咁痺既?不如你下次見醫生既時候問下佢

係呀,我都唔知點解。我每日有行下散下步,如果唔係可能仲差。我要月尾先產檢,到時睇下醫生點講。

複式洋房

小驚 發表於 19-1-9 22:40
我由 22 週就開始手痺,到我 32 週兩手一腳都係成日痺時... 我已經習慣咗
醫生只會講生咗就好啲 / ...

大家都係咁,你都要加油!

大宅

回覆樓主:

我都係啦, 都未計d夜尿呀, 呀b踢踢轉轉, 一係起左身訓唔返眼光光 我接受左 :thinkin當為第時餵奶做準備

翡翠宮

me too。好似睡眠質量好差。都系繼續捱。

珍珠宮

回覆 luf11 的帖子

晚頭訓得唔好,日頭要返工真係攞命亞

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊