自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

呢件事發生咗都有幾個月, 因為事件太瘀,所以一直冇同人講包括身邊朋友。

話說我在carousell睇中咗一件電子產品(全新), 一嚟只係幾百蚊,二來個賣家有交收開,於是我同賣家講不如郵寄交收大家都唔使煩。

咁買家話好, 但係佢話嗰件貨品佢開過,試咗一兩次,問我介唔介意。 我話如果開過就唔係全新, 可唔可以減番啲? 跟住佢話算啦佢另外有一件係冇開過嘅, 佢會寄件全新嘅畀我。

之後佢話可以pay me或者銀行過數畀佢 。我唔想出街過數, 加上都想試下pay me好唔好用, 所以就話用pay me。但我本身冇匯豐account, 所以就由恆生銀行戶口過數入pay me嗰度再過俾佢。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之後

大宅

2019勳章

crazygal 發表於 19-1-9 11:54
呢件事發生咗都有幾個月, 因為事件太瘀,所以一直冇同人講包括身邊朋友。

話說我在carousell ...

點知我一路過數,一路諗緊仲要過數俾補習老師,於是就過多咗幾千蚊落 pay me account度。 pay me第一次用個,有啲亂當我過數畀佢嗰陣時,竟然打多咗個零! 應該過300己竟然過咗三千幾蚊畀佢。

一切已成事實, 想改都改唔到。 唯有 死死地氣同埋家講話我 唔小心過多咗畀佢 問,佢可唔可以將多咗嘅貨返畀我。

大宅

2019勳章

crazygal 發表於 19-1-9 12:02
點知我一路過數,一路諗緊仲要過數俾補習老師,於是就過多咗幾千蚊落 pay me account度。 pay me第一次用 ...

個賣家幾玩嘢, 係咁串我。 話我之前有同佢講價, 原來想畀錢佢洗。又話其實佢都好等錢洗,真係心思思想唔還番啲錢畀我。 佢串咗我好耐,到最後等咗成大半個鐘先肯退返啲錢畀我。

今次雖然瘀爆,但諗返轉頭都覺得自己執返一身彩。 好彩賣家雖然玩嘢,但都唔係貪心,到最後都肯退返啲錢畀我。

wcpcelia    發表於 19-1-10 16:39
tansyneko    發表於 19-1-9 15:05

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

打多個0收得返真係好彩

ada0707    發表於 19-1-9 14:38

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

雖然有退錢. 個賣家太無品.

珍珠宮

crazygal 發表於 19-1-9 12:05
個賣家幾玩嘢, 係咁串我。 話我之前有同佢講價, 原來想畀錢佢洗。又話其實佢都好等錢洗,真係 ...

我會用pay me. 係好方便,有咩事分分鐘攞唔返啲錢,就算幫朋友買嘢,最好都係一手交錢,一手交貨

Poyau    發表於 19-1-9 23:00

珍珠宮

artai430 發表於 19-1-9 12:37
雖然有退錢. 個賣家太無品.

carousell唔少賣家又衰又呃人

tansyneko    發表於 19-1-9 15:13

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

其實你只係唔小心過多左錢俾對方, 唔算係一件瘀事, 相反對方拖延退款, 係佢有問題。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

twotigers 發表於 19-1-9 12:39
carousell唔少賣家又衰又呃人

好彩我至今遇過,買/賣家都算正常

珍珠宮

cindy618 發表於 19-1-9 12:51
好彩我至今遇過,買/賣家都算正常

咁真係好好彩

子爵府

cloudwingwing 發表於 19-1-9 12:42
其實你只係唔小心過多左錢俾對方, 唔算係一件瘀事, 相反對方拖延退款, 係佢有問題。 ...

係囉 前排我賣野比人 佢支付寶過比我,之後又過兩日又過多幾百蚊尼,我搵返紀錄係佢電話,就立即聯繫佢問佢係咪入左錯,之後即刻過返比佢

子爵府

crazygal 發表於 19-1-9 12:05
個賣家幾玩嘢, 係咁串我。 話我之前有同佢講價, 原來想畀錢佢洗。又話其實佢都好等錢洗,真係 ...

個賣家咁衰㗎,以後唔好幫佢買野啦。

大宅

2019勳章

cloudwingwing 發表於 19-1-9 12:42
其實你只係唔小心過多左錢俾對方, 唔算係一件瘀事, 相反對方拖延退款, 係佢有問題。 ...

我覺得自己勁論盡,一邊過數又一邊諗緊幫阿仔交補習費。 加上第一次用pay me好多嘢要set up,搞到自己都亂曬籠。

翡翠宮

crazygal 發表於 19-1-9 12:02
點知我一路過數,一路諗緊仲要過數俾補習老師,於是就過多咗幾千蚊落 pay me account度。 pay me第一次用 ...

点解多左貨

大宅

2019勳章

shanhaha 發表於 19-1-9 13:20
係囉 前排我賣野比人 佢支付寶過比我,之後又過兩日又過多幾百蚊尼,我搵返紀錄係佢電話,就立即聯繫佢問 ...

唔係個個好似你咁好人。 有啲扮收唔到我都冇佢符。就算去報警都有排搞,又未必攞得返啲錢。

大宅

2019勳章

cibewong 發表於 19-1-9 13:21
個賣家咁衰㗎,以後唔好幫佢買野啦。

見過鬼怕黑。我之後都冇再用過carousell。

大宅

2019勳章

tkop 發表於 19-1-9 14:35
点解多左貨

唔係多咗貨,係過數唔小心過多咗錢畀賣家。

男爵府

2019勳章

crazygal 發表於 19-1-9 14:35
唔係個個好似你咁好人。 有啲扮收唔到我都冇佢符。就算去報警都有排搞,又未必攞得返啲錢。
...
恭喜你佢過番比你我都試過人哋過多比我我同佢講番.
有啲扮收唔到我都冇佢符。就算去報警都有排搞,又未必攞得返啲錢。 <--唔好再咁諗呀
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我試過!不過件掉轉,我賣野$30,有人過左 $300比我我有比返佢
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊