親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果去大阪住酒店5晚,中間有1晚去京都住,又唔想將所有行李帶去京都溫泉酒店,有咩方法可輕鬆D?有無酒店可以寄存行李過夜? 有無人試過?

子爵府

BK Milk勳章

namc 發表於 19-1-15 11:12
如果去大阪住酒店5晚,中間有1晚去京都住,又唔想將所有行李帶去京都溫泉酒店,有咩方法可輕鬆D?有無酒店可以 ...

酒店肯ge留係酒店。唔肯或想方便d ge。就JR站大locker。不過大站大locker好受歡迎。當日早d放

珍珠宮

回覆樓主:

間間不同,你問酒店好d

慣例係將入住就ok,但我試過之後走人都可以,又試過佢唔肯

你 case 係中間一晚出走,9成冇問題

大宅

2019勳章

如果去大阪住酒店5晚,中間有1晚去京都住,又唔想將所有行李帶去京都溫泉酒店,有咩方法可輕鬆D?有無酒店可以 ...

要問你book 左嗰間大阪酒店肯唔肯比你擺

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

問準酒店既話,放酒店最簡單,
大部份酒店都肯,不過一定要問

子爵府

多數book 頭尾同一間酒店!中途取小量行李

男爵府

大阪去京都係咪方便?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

namc 發表於 19-1-15 14:17
大阪去京都係咪方便?

自己可以查下點去,
呢個網打頭尾車站名,
就會教你點轉車,幾點有車,車資幾多等

https://transit.yahoo.co.jp/

wcpcelia    發表於 19-1-17 09:41
AA2003    發表於 19-1-16 11:37

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

namc 發表於 19-1-15 14:17
大阪去京都係咪方便?

方便.

大宅

回覆 namc 的帖子

其實網上有好多人分享大阪D行程, 又詳細講解D轉車去京都個D, 再唔係都可以睇下YOUTUBE 做下功課

子爵府

Book 間酒店可寄的!再帶細喼去京都

大宅

Email 問酒店,最穩陣。因有些細的酒店,未必會幫手寄存到的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊