懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

想問下,24週時B.B. Size 係偏大,大左一週,依家29週,醫生話係中細碼,其實係咪關我食野事,我27週開始胃口已經冇咁好。其他媽媽有冇呢個問題? 我驚B.B.會越來越細

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我而家26w, 胃口真係無之前咁好, 成日都胃酸倒流, 因為個b愈來愈大, 壓住你個胃~ 我上一胎孕吐嘔足十個月, 但阿b都係keep住中碼, 所以你食少左野吾會令阿b變細碼ga... 除非個b本身出左問題~

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ching129 發表於 19-1-15 22:05
想問下,24週時B.B. Size 係偏大,大左一週,依家29週,醫生話係中細碼,其實係咪關我食野事,我27週開始胃 ...

我今天24都大五天,我都要控制飲食先得,準備飲糖水怕怕,bb應該係會大但係可能慢一點點而已。中碼好呀

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我覺得大細一周都系正常範圍。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ching129 發表於 19-1-15 22:05
想問下,24週時B.B. Size 係偏大,大左一週,依家29週,醫生話係中細碼,其實係咪關我食野事,我27週開始胃 ...

我產檢醫生話 +- 2-3w 都好平常,within個range就ok
同埋爸爸媽媽體質唔同都有影響,同妳飲食無關

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊