自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

點解宜家d騙案咁勁,會知我叫咩名既。剛剛收到個+852既香港電話話係大陸比人拉左叫我攞錢上去,佢無叫我匯錢只叫我攞上東門公安所。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

年尾好多
想發新年財

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我一次接到呢d電話,佢分兩日打黎第一次話轉左新電話第二次就話比人拉左

http://hk.photos.yahoo.com/chanhokaling

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

呃人親身上去

伯爵府

回佢:「幹掉他!」

日月水火    發表於 19-1-17 08:47

子爵府

Kanyin 發表於 19-1-16 18:33

水晶宮

畀面勳章

伯爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

神回

珍珠宮

俊浩BB媽 發表於 19-1-16 15:44
點解宜家d騙案咁勁,會知我叫咩名既。剛剛收到個+852既香港電話話係大陸比人拉左叫我攞錢上去,佢無叫我匯 ...

咩用途?

男爵府

小星星1 發表於 19-1-16 20:30
咩用途?

唔知呀!佢只叫我攞上公安所。
http://hk.photos.yahoo.com/chanhokaling

珍珠宮

俊浩BB媽 發表於 19-1-16 20:36
唔知呀!佢只叫我攞上公安所。

真懶,大話都唔識講

水晶宮

我又收到呢d電話,佢識叫我英文名,話自己轉左電話,我話咁你即係邊個?係都唔答我,又話自己外國返黎⋯⋯⋯etc. 最後佢cut 我線

子爵府

Kittymummy 發表於 19-1-16 20:57
我又收到呢d電話,佢識叫我英文名,話自己轉左電話,我話咁你即係邊個?係都唔答我,又話自己外國返黎⋯⋯ ...

你話我只識一個在外地的人,就是住在大陸做騙徒,係未你?

日月水火    發表於 19-1-17 08:50

男爵府

前幾年我99又係收到公安局電話,話我叔仔犯咗事,叫佢攞一佰萬(罰款)上去先放人,嚇到我99三魂唔見咗七魄,問我C6點算,我C6叫佢冷靜啲,同佢講點會未判就要交咁多罰款?直頭覺得佢俾人呃
事實係:我叔仔有次返大陸(應該係佢本身住深圳,朝朝落香港返工)過關時遇到朋友一齊過關,而佢朋友原來係佔旺時列咗黑名單,咁佢就樣衰衰俾公安一齊拉埋嗰十幾日俾咗幾千蚊 “伙食費”之後就放人佢話打電話俾99嗰啲 “人”根本就係.......

子爵府

俊浩BB媽 發表於 19-1-16 15:44
點解宜家d騙案咁勁,會知我叫咩名既。剛剛收到個+852既香港電話話係大陸比人拉左叫我攞錢上去,佢無叫我匯 ...

我試過好肉緊答我尋日已經匯左,反問佢唔係收唔到呀?仲喊哂口話被騙了⋯⋯條友啞左跟住收線

寶褓保補    發表於 19-1-16 22:01
Sweetheartb

男爵府

Kittymummy 發表於 19-1-16 20:57
我又收到呢d電話,佢識叫我英文名,話自己轉左電話,我話咁你即係邊個?係都唔答我,又話自己外國返黎⋯⋯ ...

係呀!佢叫到我個名

男爵府

詠豬媽 發表於 19-1-16 21:17
前幾年我99又係收到公安局電話,話我叔仔犯咗事,叫佢攞一佰萬(罰款)上去先放人,嚇到我99三魂唔見咗七魄 ...

佢只係叫我攞一萬人仔上去保釋佢,佢仲話攞去東門公安所

男爵府

sweetheartb 發表於 19-1-16 21:25
我試過好肉緊答我尋日已經匯左,反問佢唔係收唔到呀?仲喊哂口話被騙了⋯⋯條友啞左跟住收線
...

我頭先答佢話回鄉証過期咋,之後佢仲叫我係關口整臨時証

首頁

尾頁

跳至