美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

岩岩同朋友傾計,佢join完hifu,買左6次package,話可以有一年效果
但我美容區見到好多jm做hifu係可以做一次hifu有成年效果…
我好奇怪,要做咁多次先keep到咁耐嫁咩?

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

不是,一次都可以見到效果

民房

appledai 發表於 19-1-16 20:56
不是,一次都可以見到效果

係!但要長時間keep住效果,就當然要keep住做啦

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Raincat129 發表於 19-1-16 19:25
我都有聽過啊,其實hifu有好多種機做,無針埋線係hifu,ulthera/thermage 都係係hifu,前者能量較低,後者 ...

Thermage唔算係hifu呀?

複式洋房

2019勳章

唔係的,要視乎你打咩機,可能你朋友打既係韓機hifu,咁就要打得密少少
反而美國機hifu打一次都有坐底一年效果喇,所以呢個原因, 美國機單價睇落咪貴D,但效果就好好多

複式洋房

2019勳章

yingying貝 發表於 19-1-17 02:58
Thermage唔算係hifu呀?
應該唔算,hifu種類入面最高能量應該就係ultherapy

大宅

chakk 發表於 19-1-17 13:19
應該唔算,hifu種類入面最高能量應該就係ultherapy

咪係,thermage 同ulthera 都係抗老提升増生膠原,但兩種係唔同原理,thermage 係屬於射頻

別墅

佢應該只係普通hifu
價錢圍番起,6次韓機hifu = 1 次美國機hifu, 索性打一次又有效果仲好,痺6次諗下都

禁止訪問

2019新春慶豚圓

禁止訪問

2019勳章

複式洋房

sky60143 發表於 19-1-16 18:26
岩岩同朋友傾計,佢join完hifu,買左6次package,話可以有一年效果
但我美容區見到好多jm做hifu係可以做一次hi ...

一次就有效果,但想效果長期keep住就要隔幾個月做一次可以keep2年以上。

大宅

邊洗下下做咁密嫁,我忍痛能力應該做不了咁多次頂多1-2次

大宅

kcm81283 發表於 19-1-18 13:27
稍微了解下就知ultherapy係美國機,拉緊同淡紋都有幫助D,所以我先搵醫生打呢隻全面,用信用卡分期比, ...
jm想知你搵醫生打ultherapy有無得先問野?
我都想打全面,不過唔知自己岩唔岩呢隻想有得問下先,thanks

禁止訪問

2019勳章

大宅

kcm81283 發表於 19-1-22 13:24
有呀,我果陣係jm介紹我自己再google search ,試左免費20線ultherapy先,可以try下眼尾同埋問下姑娘野先,姑娘 ...

可以先試20線係咪姐係evvus?態度好唔好

洋房

2019勳章

做過無針埋線,其實都係hifi!啱啱都係做有效果,好似有提升,好快就鬆反!所以無再keep住做!之後再聽過醫生講,話唔可以做咁多次,個筋膜層會有機會穿窿架!因為超聲波聚焦,做得太多就會有呢個機會,咁到時下垂嘅機會重大喎!

FB體驗帳戶

2019勳章

sky60143 發表於 19-1-16 18:26
但我美容區見到好多jm做hifu係可以做一次hi ...

如一次可keep 一年得ultherpy 同thermarge 得
因為能量最高,拎了專利

市面大部份Hifu 機係韓國一般3-6 次一年

大陸機可以當睇唔到

禁止訪問

2019勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊