自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

真心問系街見到有張銀紙你地會唔會汁?
我今朝見到 我自己就唔敢汁 但見有人好自然甘拾 不過佢拾完就以急步離開 係米佢其實汁完好驚

男爵府

2019新春慶豚圓

唔係唔敢, 係唔會, 當然自己唔執都會有人執, 但唔代表自己會做, 雖然機會唔大,
但如果人地發覺自己跌左又返轉頭搵...

侯爵府

糯米米糍 發表於 19-1-18 09:36
唔係唔敢, 係唔會, 當然自己唔執都會有人執, 但唔代表自己會做, 雖然機會唔大,
但如果人地發覺自己跌左又 ...

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 月餅勳章

peppamo 發表於 19-1-18 09:19
我今朝見到 我自己就唔敢汁 但見有人好自然甘拾 不過佢拾完就以急步 ...

唔敢執

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我會執左比警察。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

珍珠宮

回覆樓主:

我試過係提款機附近見到地下有錢,應該係拎錢唔小心跌左,我企左一陣唔見有人黎搵,咁我就執起左拎去警局

男爵府

andyman 發表於 19-1-18 10:02
我會執左比警察。

睇下面額 親人試過拾到500交比警察 又要錄口供比資料 到最後警察話無人領 要佢去拎 佢都唔肯 話係不義財
今朝只係10蚊 我真係唔想執完搞一輪

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔會執。

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

oceandeepsea 發表於 19-1-18 10:05
我試過係提款機附近見到地下有錢,應該係拎錢唔小心跌左,我企左一陣唔見有人黎搵,咁我就執起左拎去警局
...

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

錢就唔執, 怕誤會, 因為人地唔知你之後會攞去警局.
但銀包果D就會執去巴士站頭或比警察.

大宅

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

唔會執,唔係自己嘅野唔會攞

曾經執過幾次電話,一係俾車長/職員,一係等當事人返嚟俾返佢,唔覺得咁做係好人,只係將心比己如果自己唔見野都想搵得返

水晶宮

回覆樓主:

我唔會執。

次次睇住人地執

水晶宮

2019新春慶豚圓

唔會執..

男爵府

petitsomeone 發表於 19-1-18 11:02
我唔會執。

次次睇住人地執

男爵府

執過200蚊,見咁耐冇人執,條路又少人行,拿咗去附近銀行捐咗佢。

男爵府

peppamo 發表於 19-1-18 09:19
我今朝見到 我自己就唔敢汁 但見有人好自然甘拾 不過佢拾完就以急步 ...

睇下上次灣仔跌金牛,同深水埗跌一百元,d 人幾瘋狂就知

珍珠宮

peppamo 發表於 19-1-18 10:09

我執果時,係好大姿態,拎起放係手,無擺入衫袋,全程揸住去警局,同埋附近應該有好多cctv影到

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我試過見過人跌幾拾學生來。拾起跑去俾翻他 可能飯錢來
又試過見人地食完野就走 成個袋無拎 咁我比收銀 不過佢無耐返來取 叫佢問職員

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我 C6 執到 $500 但交左去警署,3 月後無人認領,差館打比佢去領回
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁我老公試過拾到銀包 交比公司處理 之後三個月後無人認領 原來內有幾千蚊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊