懷孕前後

跳至

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

19周!幾天都去大便(emoji)有血、成個次兜都紅曬,早兩日勁點,幾日都控制自己多飲水食生果!今日終於好佐點!一向冇便秘問題、可以日日去到大便(emoji)!確定佐係個痔瘡!有冇媽咪係咁?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

痔瘡既話真係唯有飲多D水,食多D蔬菜啦

大宅

2019新春慶豚圓

FELIX-mami 發表於 19-1-18 22:15
19周!幾天都去大便(emoji)有血、成個次兜都紅曬,早兩日勁點,幾日都控制自己多飲水食生果!今日終於好佐 ...

我懷孕時都試過係咁,痔瘡有分外痔同內痔,健康院醫生望左我唔係外痔,但無做詳細檢查係咪內痔或其他問題,佢比左白色藥我塞係for我痾得暢順d唔好再流血,之後日日食勁多通便既野,我每日都勁驚痾屎,每次痾完好驚又勁多血,同埋我成日痾到損左勁痛。。。

別墅

我要做媽媽 發表於 19-1-18 23:41

內痔!好驚去痾(emoji)⋯⋯每日飲水起碼超過3000ml,生果日日keep 住食!

別墅

kissapplegirl 發表於 19-1-19 04:15
我懷孕時都試過係咁,痔瘡有分外痔同內痔,健康院醫生望左我唔係外痔,但無做詳細檢查係咪內痔或其他問題 ...

我盡量食清點,多飲水多生果多菜!等便便軟身點!

公爵府

2019新春慶豚圓

19周!幾天都去大便(emoji)有血、成個次兜都紅曬,早兩日勁點,幾日都控制自己多飲水食生果!今日終於好佐 ...

懷孕好多人都會有痔瘡嘅,我之前都會,不過生完又好似冇咁嚴重,要睇醫生

翡翠宮

系吖,飲多D水,便便軟身D。

複式洋房

2019勳章

之前大便都係綠綠色.....但今日帶有黃黃地既野.....大家有冇咁既情況....依家7w

複式洋房

2019勳章

我35週+,琴日又係咁,之前未試過,我宜家好驚去廁所

複式洋房

2019勳章

kissapplegirl 發表於 19-1-19 04:15
我懷孕時都試過係咁,痔瘡有分外痔同內痔,健康院醫生望左我唔係外痔,但無做詳細檢查係咪內痔或其他問題 ...

我琴日D便便好大好乾,痾損左出血,宜家有廁所恐懼症

大宅

2019新春慶豚圓

Jessie12300 發表於 19-1-19 16:24
我琴日D便便好大好乾,痾損左出血,宜家有廁所恐懼症

我明白這種心情呀 唯有食多啲高纖食物啦火龍果香蕉西梅無花果 雪耳糖水

別墅

kissapplegirl 發表於 19-1-19 16:26
我明白這種心情呀 唯有食多啲高纖食物啦火龍果香蕉西梅無花果 雪耳糖水
...

聽講火龍果香蕉聽講會滑(emoji)⋯⋯唔好食太多

大宅

2019新春慶豚圓

FELIX-mami 發表於 19-1-19 17:04
聽講火龍果香蕉聽講會滑(emoji)⋯⋯唔好食太多

適當地食就ok, 因體質而食啦

珍珠宮

回覆 FELIX-mami 的帖子

問下醫生可唔可以割佢lor,如果對你有影響既話

別墅

我要做媽媽 發表於 19-1-19 19:48
回覆 FELIX-mami 的帖子

問下醫生可唔可以割佢lor,如果對你有影響既話

今日已經好佐好多!

複式洋房

2019勳章

我之前都試過
應該係內痔,但過一排粒內痔變左痔瘡

別墅

cocococoe 發表於 19-1-20 09:35
我之前都試過
應該係內痔,但過一排粒內痔變左痔瘡

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-1-18 23:41

對亞,要令便便軟身D

複式洋房

飲多D水同食多D蔬果, 我陀B時都試過生痔瘡, 醫生開左A字頭既痔瘡膏比我搽, 話冇類固醇, 唔會影響BB可以放心用, 我一直KEEP住搽就好返了!我見依個牌子有塞藥你可以睇睇.

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊