自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

求教!請問荃灣换領回鄉證邊度影相平?另外要帶和影印什麼證件?謝謝!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cl_chu 發表於 19-1-21 18:04
求教!請問荃灣换領回鄉證邊度影相平?另外要帶和影印什麼證件?謝謝!
...

我今日剛剛去領,你去到辦证處影$50四张,相片附有條碼(必須的),身份證正本、副本一張,出世紙正、副本一張,護照正、副本一張,如有舊回鄉證,都要正、副本一張,去到填申請表謹記要用“黑色“原子筆。以上的係我今日同個仔去攞時遞交的,大人都應該一樣。希望幫到你~

wcpcelia    發表於 19-1-22 09:46
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cl_chu 發表於 19-1-21 18:04
...

樓下金星, 平dd

大宅

ching1972 發表於 19-1-21 21:58
我今日剛剛去領,你去到辦证處影$50四张,相片附有條碼(必須的),身份證正本、副本一張,出世紙正、副本 ...

Many thanks!

男爵府

回覆樓主:

如果回鄉咭,無必要帶出生紙,passport

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我今日剛剛去領,你去到辦证處影$50四张,相片附有條碼(必須的),身份證正本、副本一張,出世紙正、副本 ...

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

fatgarden 發表於 19-1-22 17:35
如果回鄉咭,無必要帶出生紙,passport

要呀,我昨天剛去領咋
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

大宅

ching1972 發表於 19-1-22 21:56
要呀,我昨天剛去領咋

小朋友申請要出世紙,證明關係。
大人不需比出世紙。

男爵府

ching1972 發表於 19-1-22 21:56
要呀,我昨天剛去領咋

無理由!舊年去續領成人申請回鄉咭,都無帶出身紙及Passport!

大宅

cattz288 發表於 19-1-21 22:23
樓下金星, 平dd

請問大約幾錢?Thanks!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cl_chu 發表於 19-1-23 20:59

好似40

大宅

cl_chu 發表於 19-1-23 20:59

千萬唔好去呢間!佢用電腦執到兩边頭髮冇咁制.我上星期影完如果唔係九世先用一次回鄉咭我ㄧ定去入面影過,只差5元,見D女仔入面影得靚好多, 因為冇用電腦執

wcpcelia    發表於 19-1-29 14:36

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

HIHI, BRING HKDI CARD THEN STILL NEED BRING PASSPORT ????

子爵府

pakhop 發表於 19-1-28 12:58
HIHI, BRING HKDI CARD THEN STILL NEED BRING PASSPORT ????

hi,我以上所講嘅證件,系幫我仔(11yrs)攞証時交的,全部都要,至於大人領證,我不大清楚是否需要護照呀sorry

公爵府

ching1972 發表於 19-1-28 14:00

hi,我以上所講嘅證件,系幫我仔(11yrs)攞証時交的,全 ...

Icic thx

瑪瑙宮

pakhop 發表於 19-1-28 12:58

大人不用, 小童要

公爵府

cattz288 發表於 19-1-28 14:22
大人不用, 小童要

Thx

大宅

請問中旅社影相是否只影一次?

子爵府

klcconnie 發表於 19-4-23 21:34
請問中旅社影相是否只影一次?

一次的意思是?
坐咗落去個影相機度,佢會閃兩次。
跟住埋櫃檯交form時,職員櫃枱都會有個鏡頭,佢會叫你望一望,就ok,唔知佢係唔係影相啦,過程大概就係咁

大宅

ching1972 發表於 19-4-23 21:48
一次的意思是?
坐咗落去個影相機度,佢會閃兩次。
跟住埋櫃檯交form時,職員櫃枱都會有個鏡頭,佢會叫你 ...

即是影得唔滿意都唔可以再影過?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊